Electrolux Romania, filiala locala a producatorului suedez de electrocasnice, a anuntat reducerea cu aproximativ 6,7 procente a cifrei de afaceri din 2006, fata de anul precedent. Afacerile companiei au scazut anul trecut la 141,5 milioane euro, de la 151,6 milioane euro cat au reprezentat in 2005, iar pentru 2007 se estimeaza o valoare similara a veniturilor.
Potrivit reprezentantilor companiei, scaderea vanzarilor in 2006 a fost determinata de scaderea generala a pietei romanesti de electrocasnice. Oficialii Electrolux nu au comunicat profitul realizat anul trecut.

Toate castigurile realizate in ultimii ani au fost reinvestite pentru dezvoltarea companiei. In ultimii ani, grupul Electrolux a avut investittii constante in fabrica de la Satu Mare si estimam ca vor continua in acelasi ritm si in acest an", a declarat directorul financiar al Electrolux, Mircea Varga, in cadrul unei conferinte de presa. Mircea Varga a preluat acesta pozitie in toamna anului trecut, dupa o experienta de peste noua ani in cadrul companiei PricewaterhouseCoopers.

Cele mai importante cresteri in afacerile Electrolux au fost inregistrate pe segmentele de nisa al electrocasnicelor incorporabile (masinilor de spalat vase sau cuptoare).

Grupul Electrolux a preluat in 1997 pachetul majoritar de actiuni al companiei Samus din Satu Mare, care detinea fabrica de electrocasnice, iar in 2000 participatia companiei suedeze a ajuns la 99,52%.

Compania a investit anul trecut 4,2 milioane de euro in fabrica de la Satu Mare pentru imbunatatirea proceselor tehnologice si dezoltarea produselor. Din februarie, compania produce la Satu Mare o noua gama de aragazuri Electrolux si Zanussi, care sunt distribuite in Romania si pe alte piete europene.

Fabrica de la Satu Mare are o suprafata totala de 52.000 metri patrati si are peste 1800 de angajati, productia fiind exportata in tari precum Portugalia, Germania, Franta, Rusia, Portugalia si in Tarile Scandinave.

Oficialii Electrolux si-au propus ca fabrica de la Satu Mare sa atinga in 2007 un nivel al productiei de 1,2 milioane de aragazuri, fata de 750.000 de unitati fabricate in anul 2005.

Grupul Electrolux a inregistrat anul trecut vanzari de 104 miliarde coroane suedeze si un profit operational de 4,6 miliarde coroane, in crestere cu 13,7% fata de 2005.

Principalii competitori ai Electrolux sunt Arctic, Whirlpool, Indesit si Gorenje.

Producatorul de electrocasnice Arctic a inregistrat anul trecut afaceri de 194 milioane euro in 2006, in crestere cu 30 % fata de 2005, pe fondul cresterii volumului vanzarilor la circa 1,4 milioane de unitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri