Conducerea companiei Zentiva Sicomed SA, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va propune actionarilor sa repartizeze integral profitul net de 24,39 milioane lei (6,71 milioane euro) din 2006 pentru constituirea surselor proprii de finantare, potrivit unui comunicat transmis BVB si citat de NewsIn. Decizia finala va fi luata in adunarea generala programata pentru data de 24 aprilie 2007, se precizeaza in comunicat.

In cadrul adunarii generale a actionarilor se vor analiza rezultatele financiare ale companiei in anul 2006 si se va stabili bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs. in plus, actionarii vor analiza propunerea conducerii companiei de reconfirmare a societatii Ernst&Young Romania ca auditor.

Actionarul majoritar era, la sfarsitul anului 2006, Venoma Holdings Ltd. cu 51% din actiunile Sicomed, Zentiva NV cu 23,90% si QVT Fund cu 11,69% din capitalul companiei.

Zentiva a obtinut, in 2006, un profit net de 24,39 milioane lei (6,71 milioane euro), in crestere cu 52% fata de anul anterior, cand profitul a fost de 15,99 milioane lei. Producatorul de medicamente a raportat afaceri de 246,16 milioane lei (67 milioane euro), in crestere cu 28% fata de 2005.

Compania Zentiva SA Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. in anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. in 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Societatea are un capital social de 41,69 milioane lei. Compania are o capitalizare de 708,83 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri