Grupul RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, a anuntat incheierea vanzarii diviziei Pay Store, compania de plati electronice din cadrul holdingului. Daca initial au existat patru parteneri de discutii, potrivit reprezentantilor companiei, lozul a fost castigat de catre grupul britanic PayPoint, care detine retele nationale de terminale electronice in peste 17500 de puncte de retail din Marea Britanie si Irlanda.
Valoarea tranzactiei este de 15,5 milioane euro. Tranzactia a reprezentat transferul a 100% din actiunile Pay Store. In functie de performantele Pay Store, in urmatoarele 12 luni, pretul tranzactiei poate creste sau reduce cu 1,1 milioane de euro, anunta un comunicat al grupului britanic.

Laura Serban, directorul diviziei Pay Store isi va pastra functia detinuta, alaturi de ceilalti angajati, urmand ca pe viitor sa li se alature colegi noi din Marea Britanie si din Romania.

Miscarea RTC este prima dintre cele anuntate in acest an. RTC intentioneaza sa vanda diviziile care nu sunt “core business”, mai precis cea de cargo-curierat, de software si cea de plati electronice. Prin vanzarea acestor divizii, compania urmareste dezvoltarea mai accelerata a diviziilor ramase, in primul rand cea de imobiliare, dar si finantarea unui portofoliu de actiuni cotate la bursa.

“Dupa francezii de la Antalis si grecii de la Inform Lykos, liderului pietei britanice de terminale electronice intra in Romania tot prin achizitionarea unei companii din Grupul RTC. Ma bucur ca decizia noastra de pionierat de acum 2 ani de a investi pe piata platilor electronice si de a crea primul brand local in acest business a dus intr-o perioada asa scurta la o firma cu un rulaj de peste 50 milioane euro pe an si tinta de achizitie a mai multor jucatori globali”, a declarat Octavian Radu, fondatorul si presedintele Grupului RTC.

PayPoint este lider pe segmentul de plati cash si online in Marea Britanie si Irlanda, cu un rulaj de peste 5 miliarde de lire sterline din peste 400 milioane de plati anuale, pentru aproximativ 5 000 de clienti si comercianti.

Achizitionarea Pay Store este prima mutare pe piata romaneasca, compania facandu-si planuri de extindere rapida aici, dupa cum precizeaza Dominic Taylor, directorul executiv al PayPoint.

“Achizitionarea Pay Store reprezinta pentru noi un ajutor in extinderea rapida pe piata romaneasca”, a declarat acesta, precizand ca se urmareste extinderea canalelor de distributie existente “si sa profitam de schimbarea care are loc in retelele de telefonie mobila – trecerea de la cartele preplatite la cartelele de reincarcare electronica. In plus, ne dorim sa lansam un serviciu de plata a facturilor in beneficiul celor 97% dintre consumatori care platesc cash, asigurand terminale in punctele de retail apropiate de zonele in care acestia locuiesc sau lucreaza. Achizitia este in acord cu strategia noastra de a extinde modelul britanic de afacere si in alte piete si asigura un teren solid pentru dezvoltarea noastra viitoare”, a conchis Dominic Taylor.

Grupul RTC, unul dintre cele mai mari grupuri de retail si distributie din Romania, a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 261 milioane euro, inclusiv PayStore. Pentru anul 2007, estimarile financiare indica o crestere cu 20 de procente a rulajului, dar scade la 250 milioane euro, ca urmare a vanzarii diviziei de plati electronice.

Pay Store ofera minute de convorbire in retelele de telefonie mobila, folosind atat cartele preplatite, cat si cartele de reincarcare electronica, prin intermediul unei retele profitabile si in extindere de aproximativ 4 000 de puncte de retail dotate cu terminale electronice Pay Store si 2000 de puncte de retail care vand numai cartele preplatite.

O echipa de avocati a societatii bpv GRIGORESCU, condusa de Catalin Grigorescu, Avocat Partener, si incluzandu-l, inter alia, pe Avocatul Asociat Nicolae Ursu, a asigurat consultanta juridica companiei Pay Store.

Serviciile de consultanta oferite de bpv GRIGORESCU vanzatorului pentru aceasta tranzactie au inclus revizuirea contractelor, precum si asistenta in negocierea si finalizarea tranzactiei.

RTC Holding cuprinde 8 divizii de business: Diverta (retail de carte, muzica/film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), ProCA (distributie specializata de IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica) si Sistec-SBsol (dezvoltare software).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri