Producatorul de alumina Alum Tulcea, listat pe Rasdaq, a afisat pe trimestrul I din 2007 o pierdere de 22 milioane lei (6,6 milioane euro), pe fondul intreruperii productiei pentru retehnologizare, comparativ cu profitul de 3,8 milioane lei din perioada similara din 2006
Productia si vanzarile au scazut in primul trimestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, deoarece incepand cu luna februarie 2007 societatea a intrerupt productia, trecand la implementarea unui complex proces de retehnologizare, in valoare de 49,5 milioane dolari, in vederea indeplinirii noilor cerinte privind protectia mediului si scaderea costurilor de productie cu 30%, proces ce in va permite lui Alum Tulcea sa se incadreze intre companiile profitabile si competitive de pe piata aluminei, se precizeaza potrivit NewsIn, in raportul companiei.

In perioada ianuarie-martie 2007, afacerile Alum au fost de 2,76 ori mai mici, coborand pana la 49,86 milioane lei (14,86 milioane euro), fata de intervalul similar din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 137,66 milioane lei. in primele trei luni din acest an, compania a inregistrat un rezultat negativ din exploatare, de 21,6 milioane lei, comparativ cu primul trimestru din 2006, cand Alum a obtinut un profit din exploatare de 6,95 milioane lei. Costul mediu pe tona a fost in trimestrul I din acest an de 1.064 lei.

Actionarii Alum au aprobat in luna februarie, bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, prin care conducerea isi propune realizarea unei cifre de afaceri de 9,88 milioane dolari. Conducerea companiei a estimat pierderile pentru anul 2007 la 19,35 milioane dolari, in conditiile obtinerii unor venituri de 9,88 milioane dolari dar a unor cheltuieli de 29,23 milioane dolari.

Alum Tulcea a afisat o pierdere de 4,5 milioane lei in 2006, de peste 26 ori mai mica decat in anul anterior, cand pierderile companiei au fost de peste 120 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost de 558,31 milioane lei, dubla fata de anul anterior, cand cifra de afaceri a fost de 276,27 milioane lei.

Compania Alum produce mai mult de 500 de mii de tone de oxid de aluminiu si hidrati (hidroxid de aluminiu) si a fost infiinata in anul 1973. Alum are un capital social de 469,45 milioane lei, divizat in 78,9 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 5,95 lei. Actionarul majoritar al companiei este Alro SA Slatina, care controleaza 99,38% din capitalul social.

Actiunile Alum Tulcea se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul BBGA.Ultima cotatie a fost de 7,30 lei, in sedinta din 30 mai, ceea ce da o capitalizare de 576 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri