Kandia Excelent a devenit parte din Cadbury Schweppes, cea mai mare companie producatoare de dulciuri din lume, a declarat directorul economic general al Kandia, Sorin Alexandrescu.
[Update1] 13:55 Gigantul Cadbury Schweppes a achizitionat 93,2% din Kandia Excelent de la actionarii majoritari ai firmei, Axis Investments si Meinl Bank, pentru 326,4 milioane de lei (99,4 milioane de euro), prin doua tranzactii realizate pe piata deal a Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea companiei Kandia Excelent a fost informata, vineri, de catre actionarii majoritari Axis Investments Ltd si Meinl Bank AG cu privire la vanzarea pachetului de actiuni pe care il detin catre o firma detinuta de Cadbury Schweppes, potrivit anuntului publicat la Bursa de Valori si citat de NewsIn.

Compania Kandia Excelent a afisat un profit net in primele trei luni ale anului de 6,56 milioane lei (1,95 milioane euro), de 4,85 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii afacerilor. Cifra de afaceri a companiei in primele trei luni a fost de 32,35 milioane lei (9,6 milioane euro), in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut, cand compania a afisat o cifra de afaceri de 27,87 milioane lei.

Producatorul de dulciuri Kandia Excelent a afisat un profit net de 26,91 milioane lei, de peste 4,4 ori mai mare decat profitul dupa impozitare de 6,1 milioane lei realizat in 2005. Cifra de afacei a companiei a scazut cu 1,8%, de la 124,67 milioane lei in 2005, pana la 122,48 milioane lei anul trecut.

Compania britanica Cadbury a anuntat ieri preluarea producatorului de guma de mestecat Intergum din Turcia, pentru care va plati peste 450 milioane de dolari

Producatorul de dulciuri din Bucuresti are un capital social de 12,036 milioane lei. in aprilie 2004, actionarii companiei Excelent au decis fuziunea cu firma Kandia din Timisoara. Actionarul majoritar al companiei este Axis Investments Ltd, care controleaza 83,96% din capitalul social al companiei. Meinl Bank AG detine aproximativ 9,16% din actiunile Kandia Excelent. Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din data de 8 septembrie 1998. in prezent, compania are o capitalizare de 443,9 milioane lei, ultima tranzactie fiind efectuata la 3,68 lei in sedinta din 8 iunie.

Kandia-Excelent si-a propus pentru anul in curs un profit net de 8,85 milioane lei, de trei ori mai mic decat in 2006, si o cifra de afaceri de 153 milioane lei, in crestere cu 25% fata de anul trecut. Investitii companiei propuse pentru 2007 se ridica la 4,63 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri