Firma constanteana North Star Shipping SRL a cumparat saptamana trecuta 25,10% din capitalul companiei Minmetal SA, listata la Rasdaq, pentru care a platit 6,17 milioane lei (1,9 milioane euro), potrivit anuntului publicat la Rasdaq.
North Star Shipping SRL a fost infiintata in anul 1996 si este specializata in trasportul de marfa. Potrivit ultimelor raportari financiare, publicate pe pagina de internet a Ministerului Economiei si Finantelor, firma a incheiat anului 2005 cu o cifra de afaceri de 54,57 milioane lei si un profit net de 6,7 milioane lei. Compania are afaceri cu firmele Socep Constanta si Oil Terminal Constanta.

Compania Metanef SA Bucuresti, actionarul majoritar al Minmetal SA (MINM), a vandut miercuri 50% din capitalul firmei pentru suma totala de 11,95 milioane lei (3,8 milioane euro). Pachetul a fost tranzactionat in doua schimburi incheiate pe piata Deal a Rasdaq. Un sfert din capitalul companiei a fost achizitionat de Omega Capital SRL, companie afiliata actionarului majoritar, potrivit raportului publicat de intermediar.

Omega Capital SRL a cumparat peste 25% din capitalul operatorului portuar Minmetal (826.825 actiuni) cu 5,7 milioane lei (1,84 milioane euro) de la actionarul majoritar al companiei, Metanef SA.

Minmental Constanta este operator portuar in portul Constanta si are un capital social de peste 8,23 milioane lei, divizat in 3,29 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al Minmetal este compania Metanef SA care detinea, in luna ianuarie 2007, 51,74% din numarul total de actiuni, in vreme ce SIF Transilvania avea o participatie de 21,42%, iar Energy Coal Spa avea 22,39%, potrivit raportarilor publicate la Rasdaq.

In 2006, Minmetal a afisat un profit net de 602.000 lei, de 2,6 ori mai mic decat in 2005, cand rezultatul net a fost de 1,58 milioane lei. Anul trecut afacerile companiei s-au comprimat cu 24,4% pana la 33,21 milioane lei, de la 43,9 milioane lei in 2005.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri