Managerul pentru Romania al companiei farmaceutice Zentiva, Mariana Wencz, a demisionat, joi, cu o zi inainte ca grupul ceh sa anunte ca rezultatele financiare pe primul semestru vor fi sub asteptari, situatie la care a contribuit si costul unor operatiuni in Romania - circa 7,14 mil euro.
Potrivit unui comunicat, pana la identificarea unei noi persoane care va ocupa pozitia ramasa vacanta, atributiile corespunzatoare functiei de country manager sunt preluate de catre Jozef Belcik, manager general pentru Balcani, conform deciziei consiliului de administratie din data de 26 iulie 2007.

Titlurile Zentiva pe Bursa din Praga s-au depreciat cu 12,4%, pana la 12.28, ora locala, dupa ce producatorul de medicamente generice Zentiva a avertizat vineri ca rezultatele sale din prima jumatate a anului, vor fi sub estimari.

Potrivit raportarilor preliminare ale Zentiva N.V. pe primele sase luni ale anului 2007, profitul grupului ceh a fost influentat negativ de "eroziunea" preturilor pe piata din Cehia cu impact negativ asupra vinzarilor, de continuarea investitiilor in organizarea activitatii de vanzari si marketing dar si de costul unor operatiuni in Romania, de circa 200 milioane coroane (7,14 mil euro).

Oficialii Zentiva au anuntat ca estimeaza pe primul semestru al acestui an vanzari de 6,8 miliarde de coroane cehesti, un profit operational de 1,1 miliarde coroane si un profit net de 800 milioane de coroane. Raportul final al rezultatelor financiare pe primul semestru al anului 2007 va fi publicat in data de 6 august, potrivit comunicatului companiei.

Compania ceha a achizitionat, in septembrie 2005, societatea de investitii Venoma Holdings Limited, proprietara unui pachet de 51% din actiunile Sicomed, dupa care si-a majorat participatia la circa 75%.

Potrivit celui mai recent raport al firmei de cercetare Cegedim, Zentiva Romania a incheiat anul 2006 pe locul sapte in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu vanzari de 284 milioane lei si o cota de piata de 5,2%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri