Societatea Viromet, detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae, a castigat licitatia de vanzare a celor cinci societati de pe platforma Nitramonia Fagaras, aflate in lichidare, se arata intr-un comunicat al Casei de Avocatura Bostina si Asociatii.
Cele cinci societati desprinse din fostul combinat Nitramonia Fagaras sunt Nitrofertilizer - producator de ingrasaminte agricole, Nitroexplosives - producator de explozivi industriali, Nitrocontrol - colectarea si tratarea apelor uzate, Nitroservice - lucrari speciale de constructii si Nitrotrans - activitati de transport special.

"La licitatia organizata de lichidatorii desemnati de AVAS - Euroconsult SPRL in parteneriat cu SCA Bostina si Asociatii - s-a prezentat doua companii, SC Viromet SA si GA-PRO-CO Chemicals SRL, castigatoare fiind desemnata Viromet SA", se arata in comunicat.

Dupa mai multe incercari esuate de privatizare, in 2003, 2005 si 2006, lichidarea voluntara a mai multor societati comerciale din cadrul fostului combinat Nitramonia Fagaras a fost hotarata pe 17 august in sedintele Adunarile Generale ale Actionarilor, mai spun reprezentantii casei de avocatura.

"Faptul ca am reusit sa atragem doi ofertanti constituie in sine un succes, avand in vedere problemele sociale, precum si cele de mediu cu care s-a confruntat in trecut Nitramonia Fagaras, probleme care au contribuit la esecul celor cinci tentative de privatizare anterioare", a declarat reprezentantul Euroconsult, Ioan Isai, citat in comunicat.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a fost partener Euroconsult S.P.R.L. in acest proiect, a asigurat asistenta juridica a procesului de lichidare (analiza contracte, notificare creditori, actiuni in justitie pentru recuperarea unor creante, analiza ipotecilor si gajurilor ce greveaza bunurile societatilor, incheierea contractelor de vanzare-cumparare a activelor, etc.

Societatile intrate in procedura de lichidare se afla sub incidenta OUG 3/2007, pentru care se aplica un program de restructurare totala. Acest tip de restructurare presupune disponibilizarea personalului cu acordarea platilor compensatorii conform OUG nr. 116/2007 si vanzarea fluxurilor viabile prin lichidare voluntara.

Producatorul de produse chimice Viromet Victoria (VIRY) a afisat in prima jumatate din 2007 o pierdere de 6,69 milioane lei, fata de profitul de 2,72 milioane lei din aceeasi perioada din 2006, din cauza scumpirii gazului metan si a unei pierderi financiare de 3 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri