Companiile detinute de Newarch Investments au raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 150 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, a anuntat Radu Ioan Tudorache, unul dintre actionarii principali ai Newarch Investments.
Familia Tudorache, care controleaza mai multe companii prin intermediul vehicului de investitii Newarch Investments, estimeaza ca, in 2008, ritmul de crestere al companiilor pe care le detine va ramane cel putin la nivelul celui inregistrat in anul precedent.

"Obiectivul nostru, pe termen mediu, este sa ne plasam intre primele trei companii din Romania in fiecare dintre principalele domenii cheie in care activam", a declarat Radu Ioan Tudorache (foto), unul dintre actionarii principali ai Newarch Investments.

Anul trecut, companiile Newarch Investments au investit peste 56 de milioane de euro in dezvoltare. Extinderea afacerilor va continua si in acest an, actionarii companiilor avand in vedere atat noi achizitii si fuziuni, cat si cresterea organica. In prezent, Newarch Investments detine 15 companii si are un numar de peste 1.700 de angajati in Bucuresti si judetele: Bihor, Braila, Brasov, Constanta, Cluj, Dolj, Ilfov, Iasi si Timis.

Newarch Investments si-a extins operatiunile si in afara granitelor tarii, respectiv in Slovenia (imobiliar) si Macedonia (tehnologia informatiei), urmatoarele tari vizate fiind: Albania, Bulgaria, Bosnia Hertegovina, Moldova, Serbia si Ucraina. De asemenea, exista deja parteneriate de colaborare in domeniile sale de activitate cu companii din Romania dar si din Slovenia si Islanda (Grupul Milestone).

In acest an, Newarch Investments intentioneaza sa continue dezvoltarea afacerilor in domeniul farmaceutic – unde detine controlul distribuitorului de medicamente Montero si are o participatie de 50% in lantul de farmacii Remedio (celelalte 50% din actiuni fiind detinute de Pharma Investment).

"Intentionam sa ne extindem, fie prin crestere organica, fie prin achizitii, in functie de oportunitatile existente pe piata", spune Tudorache.

Remedio a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 20 milioane euro in 2007 si are un numar de 63 de farmacii. La inceputul anului 2007, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat o investitie de 15 milioane de euro in compania Pharma Investment BV. Fondurile vor fi integrate si folosite in planul de extindere si dezvoltare a 500 de farmacii in Europa Centrala si de Est – Romania, Croatia, Ungaria si Macedonia.

In 2007, Newarch Investments, prin Montero, a achizitionat un alt distribuitor de medicamente, Tamisa Trading.

In domeniul dezvoltarilor imobiliare, Newarch Investments, prin Metropola Imobiliar si Askar Capital Iceland (unde actionar principal este Grupul Milestone), va derula proiecte imobiliare de aproximativ o jumatate de miliard de euro pana in anul 2010. In acest moment se afla deja in derulare proiecte ce depasesc valoarea de 140 milioane euro.

In domeniul afacerilor industriale, Newarch Investments, impreuna cu UBM Austria, dezvolta un parc logistic in zona Chitila. Si tot in aceeasi zona prin Simar Industrial a construit o platforma industriala.
In domeniul tehnologiei informatiei, in 2007, Newarch Investments a infiintat o companie de software in Macedonia, impreuna cu un partener local, care se adreseaza pietelor din Albania, Kosovo si Bulgaria.

Newarch Investments, care se plaseaza ca investitor strategic in principalele domenii in care activeaza companiile sale – farmaceutic, imobiliar, tehnologia informatiei si industrial - a fost infiintat in anul 2006 si detine active care totalizau aproximativ 130 milioane euro la sfarsitul anului trecut.

Newarch Investments Limited are la baza initiativa familiei Tudorache, Elena si Radu, care in anul 1991 au deschis o prima farmacie in Bucuresti. Cei doi fondatori sunt inca implicati in procesul managerial, in special in afacerile din domeniul farmaceutic si imobiliar. Afacerea de familie a fost dusa mai departe de catre cei doi fii, Radu si Rares Tudorache, actionarii Newarch.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri