Cifra de afaceri inregistrata de Pegas la sfarsitul anului 2007 se ridica la 1,04 mil. euro, cu 12% mai mare decat in 2006.
Aceasta crestere a fost determinata atat de serviciile de consultanta in implementarea de standarde internationale, cat si de consultanta oferita pentru obtinerea de fonduri europene. Fondurile europene au avut o contributie de 8% la cresterea cifrei de afaceri, in timp ce standardele internationale au adus o crestere de 4%.

Din momentul in care Pegas a intrat pe domeniul consultantei in fonduri europene in martie 2007, contributia acestui nou domeniu la cifra de afaceri a evoluat de la 3% din cifra de afaceri in martie 2007 la 20% pe totalul anului 2007.

“Anul 2007 a insemnat pentru Pegas un pas important prin intrarea in domeniul consultantei in obtinerea de fonduri nerambursabile. Daca in 2007, aceasta divizie a inregistrat aproximativ 200000 euro, asteptam ca la sfarsitul lui 2008 aceste servicii sa ajunga la 1 mil. euro. Standardele internationale au reprezentat 80% din cifra de afacere, in 2007, dar credem ca, in 2008, datorita cresterii fondurilor structurale, va exista un echilibru intre cele doua tipuri de consultanta si vor avea fiecare o pondere de 50% in cifra de afaceri”, a declarat Calin Sarchiz, Managing Partner, Pegas

Cele mai multe proiecte de consultanta in obtinerea de fonduri nerambursabile vizeaza dezvoltarea microintreprinderilor si IMM-urilor prin achizitionarea de echipamente si utilaje.

In ceea ce priveste standardele internationale, cel mai cerut program de consultanta este cel legat de implementarea sistemului de management al calitatii conform standardului ISO 9001, in primul rand datorita popularitatii lui si, in al doilea rand, datorita universalitatii acestuia - se poate implementa ISO 9001 la absolut orice organizatie. Acest standard a reprezentat aproximativ jumatate din totalul standardelor implementate de Pegas.

Cei mai multi clienti Pegas, atat pe domeniul standardelor internationale, cat si pe cel al fondurilor nerambursabile provin din industria constructiilor si industria prelucratoare.

“Odata cu infiintarea diviziei de fonduri structurale, numarul de consultanti a crescut de la 27 in 2006, la 32 in 2007, iar la inceputul lui 2008 avem inca 6 noi colegi. Estimam ca pana la sfarsitul lui 2008 sa avem o echipa de 40 consultanti. Dintre acestia aproximativ 15 vor fi specialisti in consultanta in obtinerea de fonduri structurale”, a declarat Calin Sarchiz, Managing Partner, Pegas.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri