Grupul francez Lafarge si-a propus ca pana in anul 2012 sa investeasca circa 140 milioane euro atat in extinderea capacitatilor de productie a cimentului din Romania, cat si in masuri care vizeaza protectia mediului, potrivit directorului industrial al Lafarge Ciment (Romania), William Pottier.
Reprezentanul companiei sustine ca in urmatorii doi ani Lafarge va investi 54 de milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie a cimentului din Romania, suma care reprezinta 60% dintr-un program investitional de 90 de milioane de euro programat pentru perioada 2006-2010.

Pottier a mai adaugat ca anul acesta compania va pune in functiune mori de ciment si instalatii de paletizare la statia de macinare de la Targu Jiu si fabricile de ciment de la Hoghiz si Medgidia, investitii care vor duce implicit la cresterea capacitatilor de productie, in vederea adaptarii la cerintele pietei din Romania aflata in continua crestere.

"Am demarat inca din 2006 un amplu proces de crestere a capacitatilor de productie, investitii care se vor ridica la 90 milioane de euro si din care 40% vor fi realizate si implementate pana la sfarsitul acestui an. Restul vor continua in urmatorii doi ani. Totodata, din 2007 si pana in 2012 avem prevazut un buget investitional de 50 de milioane de euro in masuri care vizeaza protectia mediului in special pentru reducerea emisiiilor si pentru coprocesarea deseurilor", a declarat directorul industrial al Lafarge Ciment (Romania).

Alaturi de Lafarge (Franta), piata locala este dominata de alti doi dintre cei mai mari producatori la nivel mondial, respectiv HeidlebergCement (Germania) prin CarpatCement si Holcim (Elvetia). Ambele companii au stabilit ca prioritare investitii de cel putin 100 de milioane de euro pentru cresterea capacitatilor de productie, extinderea flotei de camioane si protectia mediului in urmatoarea perioada.

Lafarge, lider mondial in materialele de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997, achizitionand producatorul national de ciment, Lafarge Ciment (Romania) si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia (Constanta), Hoghiz (Brasov) si Targu Jiu (Gorj). Lafarge este prezent in Romania si prin celelalte activitati ale sale - agregate, beton si placi de gips, avand in jur de 1.500 de angajati.

Vanzarile de ciment ale grupului in Romania au atins anul trecut o crestere record, de 47%, ridicand afacerile companiei la circa 340 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri