O firma care are de recuperat bani de la Metro Cash&Carry Romania a solicitat in instanta deschiderea procedurii de insolventa a retailerului, iar Tribunalul Bucuresti a admis cererea introductiva si a stabilit data de 3 octombrie ca termen in acest dosar.
Tribunalul Bucuresti a admis, in data de 16 mai, cererea societatii Toneli Holding SRL, care a cerut in instanta declansarea procedurii de lichidare judiciara a Metro Cash&Carry Romania SRL, pe motiv ca nu si-a achitat datoriile in valoare de 587.998,47 RON fata de Toneli.

"Tribunalul Bucuresti admite cererea SC Toneli Holding SRL, in baza articolului 33, alineat 4 din Legea 85/2006 (privind procedura insolventiei), deschide procedura generala a insolventiei impotriva SC Metro Cash&Carry Romania SRL", se arata sentinta comerciala a magistratilor Tribunalului.

De asemenea, instanta a decis sa desemneze ca administrator judiciar firma Consulta 99 SPRL, care va trebui sa intocmeasca, in 60 de zile de la desemnare, un raport despre cauzele si imprejurarile care au dus la insolventa, cu mentionarea persoanelor care se fac vinovate.

Magistratii au mai dispus, in data de 16 mai, notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului (SC Metro Cash&Carry Romania SRL) si creditorilor.

Toneli Holding SRL a cerut in instanta, in octombrie 2007, deschiderea procedurii de faliment impotriva Metro Cash&Carry Romania SRL, deoarece intrgul lant de magazine ar fi datorat 390.994,62 RON, la care s-au adaugat penalitatile si dobanda legala in valoare de 197.003,85 RON. Debitul cu care Metro figureaza in registrele Toneli reprezinta contravaloarea marfurilor procurate, mai exact oua de consum.

Reprezentantul Metro Cash&Carry Romania a sustinut, insa, potrivit actelor aflate la dosar, ca Toneli Holding SRL nu este tutelarul tuturor creantelor, ca a achitat 11.155,68 RON din datorie si a cerut respingerea cererii de declansare a procedurii insolventiei. De asemenea, reprezentantul Metro Cash&Carry Romania SRL a negat ca lantul de magazine s-ar fi aflat in incapacitate de plata, date fiind relatiile comerciale cu numerosi parteneri.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, putand fi atacata cu recurs in 10 zile de la comunicare.

Metro Cash & Carry Romania va ataca cu recurs hotararea judecatoreasca conform careia s-a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva retailer-ului, a declarat, potrivit NewsIn, directorul reprezentantei Metro Group in Romania, Daniela Cucu.

"Consideram aceasta hotarare complet neintemeiata si vom ataca aceasta hotarare cu recurs in instanta, dar pentru acest lucru avem nevoie ca hotararea judecatoreasca sa fie redactata si comunicata conform legii", a declarat Daniela Cucu.

Aceasta a precizat ca exista un litigiu comercial intre Tonelli Holding SRL si Metro Cash & Carry Romania, obiectul fiind neplata la termen a unor facturi reprezentand contravaloarea marfii livrate intr-o perioada determinata de timp, suma reclamata fiind de 211.696 lei. Aceasta suma nu este certa, lichida si exigibila, potrivit reprezentantului Metro,

"In mod cert nu poate fi vorba despre insolventa companiei Metro Cash&Carry Romania sau faliment atat timp cat aceasta divizie a Metro Group a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde euro", a mai declarat Daniela Cucu.

Potrivit unei stirii aparute pe blog-ul avocatului Iulian Urban, un judecator de la Tribunalul Bucuresti a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva celui mai mare lant de retail din Romania - Metro Cash&Carry Romania srl, aceasta informatie fiind facuta publica pe site-ul Ministerului de Justitie.

Judecatorul Mircea Moldovan a respins contestatia formulata de avocatii companiei si a decis ca aceasta se afla in incetare de plati, dispunand intrarea companiei sub incidenta legii insolventei, prin hotararea publica data la data de 16 mai 2008.

Instanta a numit in calitate de administrator judiciar societatea Consulta 99, stabilind ca pana la data de 11 iulie 2008 toti creditorii societatii Metro sa fie contactati si sa li se ceara sa depuna cereri de inscriere creanta la dosarul de instanta, fixand prima Adunare a Creditorilor la data de 11 august 2008, iar termen pentru verificarea de catre instanta a continuarii procedurii, pentru data de 3 octombrie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri