Crescatorii de bovine au pichetat vineri sediul fabricii Danone cu 100 de persoane si cu peste 40 de persoane sediul Ambasadei Frantei, protestand fata de comportamentul companiei in relatiile contractuale cu producatorii.
O delegatie compusa din membrii Agrostar si condusa de presedintele Stefan Niculae a intrat in sediul Ambasadei Frantei pentru ca sa discute cu reprezentanti ai acesteia si a le inmana o scrisoare de protest pe care acestia sa o prezinte grupului Danone, relateaza NewsIn.

"O sa rugam ambasada Frantei sa duca protestul nostru mai departe, la Danone in Franta, pentru ca filiala de aici nu are niciun interes sa le prezinte problemele noastre. Vrem sa dam un semnal foarte dur pentru ca Danone a inceput sa rezilieze contractele fermierilor care au vorbit si cerem demisia directorului de aprovizionare al Danone Romania", a declarat Stefan Niculae.

Circa 100 de persoane au protestat vineri la poarta fabricii Danone si peste 40 in fata ambasasdei Frantei cu fluiere si talangi. De asemenea, acestea au adus un sicriu si o fanfara care reprezentau imormantarea agriculturii romanesti.

Potrivit Agrostar, scopul pichetelor a fost acela de a exprima revolta fermierilor fata de comportamentul dictatorial al companiei Danone in relatiile contractuale. Contractele comerciale sunt impuse fermierilor romani fara negocieri si sunt reziliate uniform de companie, sustin reprezentantii federatiei.

Agrostar cere demiterea echipei de conducere a companiei si schimbarea politicii pe care investitorul francez o are fata de fermierii romani. Potrivit Agrostar, daca revendicarile nu sunt solutionate, pichetarea Ambasadei Frantei si a fabricii Danone va continua pana in data de 30 iunie, iar de la 1 iulie fermierii vor sista livrarea laptelui.

In luna martie, la nivel national, Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania a pichetat locatiile marilor procesatori de lapte din tara, fiind nemultumiti de pretul prea mic pe care il primesc pentru laptele materie prima.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri