Fabricantul francez de elicoptere Eurocopter a decis mutarea in Romania a unor activitati de mentenanta, reparatii si renovari, a declarat presedintele Eurocopter Lutz Bertling intr-un interviu pentru cotidianul economic francez Les Echos.
Bertling a anuntat in acelasi timp ca Eurocopter, divizia constructoare de elicoptere a concernului european EADS, va cumpara compania germana Motorflug Baden-Baden GmbH, respingand plangerile sindicatelor ca aceasta decizie ar fi legata de cea privind mutarea de activitati in Romania.

Aceste activitati nu mai sunt competitive in Franta, a spus Bertling, motivand astfel mutarea lor in Romania, mai ales ca in ultimele luni a pierdut mai multe licitatii de mentenanta, potrivit NewsIn.

"Nu este vorba de un transfer de activitati, ci mai degraba de a ne da noua insine mijloacele de a castiga contracte pe care nu le-am fi putut castiga altminteri. Iar asta nu va duce la reducerea de locuri de munca in Marignane (sudul Frantei)", a spus Bertling.

Decizia de a cumpara Motorflug face parte din planul Eurocopter de a-si dubla vanzarile pana in 2020 si de a urca procentajul activitatilor de service de la 30% la 50%. "Aceasta crestere a serviciilor trebuie sa aiba loc peste tot pe pietele noastre. Pana acum, aceste activitati au fost mult mai slabe in Germania decat in Franta", a explicat Bertling.

In ce priveste liniile de asamblare pentru elicopterul EC175, presedintele Eurocopter a spus ca decizia va fi luata in septembrie sau octombrie. Compania dezvolta acest model de elicopter intr-un parteneriat cu China. Bertling a spus ca exista "mai multe posibilitati", remarcand ca ideea de "a instala o linie de asamblare in strainatate pentru a asigura o piata nu este noua".

Presedintele Eurocopter a spus ca este foarte probabil ca prima linie de asamblare sa fie construita la cartierul general al Eurocopter din Marignane, o a doua urmand sa fie construita in alta parte trei sau patru ani mai tarziu.

Compania Eurocopter (EC) are o filiala si in Romania, infiintata in 2002, la care IAR Ghimbav detine o participatie de 49%. Asigurand asistenta si intretinere pentru elicopterele EC la nivel mondial, EC Romania si-a dublat cifra de afaceri in fiecare an de la infiintare, ajungand in 2005 la 9,2 milioane de euro, iar anul trecut la aproape 9,5 milioane euro, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului de Finante.

Infiintat in 1992, Eurocopter este o divizie a EADS - una din primele trei companii din industria aero-spatiala mondiala. Grupul detine 13.000 de angajati, iar prezenta sa consistenta pe pietele din intreaga lume este asigurata de cele 16 sucursale situate pe cele cinci continente. In prezent, in intreaga lume sunt utilizate peste 9.500 de elicoptere Eurocopter, care survoleaza spatiul aerian din 139 de tari, deservind circa 2.500 de clienti.

In 2005, Eurocopter a obtinut o cifra de afaceri de 3,2 miliarde de euro, cu 15% mai mult fata de rezultatul din anul precedent. Aceasta crestere a fost posibila prin obtinerea de comenzi pentru productia a peste 401 elicoptere noi.
Totodata, grupul Eurocopter detine 62,5% din compania Nato Helicopters Industries, producatorul NH-90, cele mai importante elicoptere din dotarea NATO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri