Centrul Medical Unirea, cunoscut pe piata romaneasca datorita abonamentelor medicale corporate, a achizitionat 50% din actiunile grupului AvaMedica, in urma unei tranzactii de aproximativ 700.000 euro. Reprezentantii CMU si-au exprimat intentia de a-si extinde in urmatorii 2 ani participatia in cadrul companiei constantene la 70%.
Reteaua de clinici AvaMedica a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 450.000 Euro in 2007, estimand pentru anul acesta o crestere de 55% a veniturilor, pana la suma de 700.000 Euro. AvaMedica detine 3 locatii in Constanta, in cadrul carora ofera o gama complexa de servicii medicale – dermatologie, medicina de urgenta, ORL, medicina interna, obstetrica-ginecologie, neurologie, oftalmologie, psihiatrie, pediatrie, reumatologie, chirurgie, imagistica si fizioterapie.

“Colaboram de mai multi ani cu AvaMedica in cadrul CMU Net, reteaua de subcontractori a CMU si in timp am dezvoltat o conlucrare deosebita. De aceea, atunci cand intrarea in Constanta a devenit prioritara pentru planul nostru de dezvoltare, decizia de a prelua 50% din AvaMedica a venit firesc, ca o recunoastere a profesionalismului afacerii si a calitatii oamenilor din spatele ei. Pe langa cele 3 locatii existente la litoralul Marii Negre, vom trece la deschiderea unei noi clinici in Constanta, dedicata atat clientilor nostri cat si celor care doresc sa beneficieze de standardele medicale ale CMU in afara Bucurestiului”, a declarat Sergiu Negut, Director Executiv CMU.

In urma acestei tranzactii, centrul medical va functiona sub denumirea CMU AVAMEDICA, denumire care va fi sustinuta si de catre un proces de rebranding care va avea loc in urmatoarele 6-12 luni.

“Dezvoltarea oricarui business are nevoie de resurse, know-how si coordonare, elemente pe care parteneriatul cu CMU le va aduce cu siguranta in perioada urmatoare. Am recunoscut in partenerul nostru aceleasi valori, pe langa aceeasi orientare catre nevoile pacientilor pe care le are si reteaua AvaMedica. Aceste similitudini ne-au demonstrat ca acest pas este unul normal, care ne va permite pe langa o dezvoltare rapida si intarirea pozitiei pe care o detinem pe piata locala de servicii medicale” a declarat Dr. Daniela David-Diculescu, Managing Partner AvaMedica.

Centrul Medical Unirea a inaugurat la inceputul acestui an prima sa clinica din afara Bucurestiului, prin cumpararea unei participatii de 49% la Centrul Medical Motilor din Cluj-Napoca, primul pas al unei serii de achizitii si proiecte greenfield menite sa extinda serviciile Centrului Medical Unirea la nivel national. In luna aprilie a acestui an a fost inaugurata prima policlinica pediatrica, in Bucuresti – CMU Kids, luna mai a insemnat deschiderea centrului de Diagnostic si Tratament din Baneasa, iar in toamna acestui an se va deschide primul spital privat de obstetrica-ginecologie – Maternitatea CMU.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in 8 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara. Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 65.000 arondati si este in continua extindere.

AvaMedica ofera servicii de medicina maritima si medicina muncii pentru aproximativ 30.000 de constanteni anual. AvaMedica asigura o gama completa de servicii legate de medicina muncii. Reteaua de clinici colaboreaza cu cele mai bune laboratoare din Bucuresti si Constanta, avand deasemenea propriile sale laboratoare. AvaMedica utilizeaza serviciul de telediagnostic, un serviciu prin care se aliniaza la exigentele si standardele internationale in domeniul medicinii maritime.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri