Compania Rigips Romania, liderul pietei romanesti de solutii si sisteme de constructii pe baza de gips-carton si ipsosuri, parte a Grupului Saint-Gobain, vrea sa investeasca peste 70 de milioane de euro intr-o noua fabrica de panouri de gips-carton in Romania, au anuntat reprezentantii companiei.
“Vom participa la o selectie de oferte pentru achizitia de gips sintetic, o oportunitate din care toata lumea ar avea de castigat si care, pentru noi, ar constitui si un exemplu de dezvoltare durabila”, a spus Constantin Hariton, directorul general al Rigips Romania.

Fabrica ar urma sa fie construita in localitatea Turceni sau in zona inconjuratoare. Rigips Romania studiaza in prezent mai multe amplasamente posibile, impreuna cu autoritatile publice locale. Proiectul vizeaza utilizarea ca materie prima principala a gipsului sintetic rezultat in urma procesului de desulfurare a gazelor de ardere emise de grupurile generatoare de la Turceni, existand deja discutii cu Complexul Energetic Turceni.

Complexul Energetic Turceni a demarat un amplu program de investitii destinate reducerii impactului asupra mediului inconjurator, program care include si realizarea instalatiilor de desulfurare si care va dura pana in 2013.
Rigips Romania detine in prezent o fabrica de ipsosuri si o unitate de panouri de gips-carton, cu o capacitate de productie de 15 milioane de metri patrati, momentan intr-un proces de extindere. Investitiile cumulate ale companiei, de la intrarea pe piata romaneasca, depasesc 50 de milioane de euro.

Noua fabrica ar urma sa aiba o capacitate aproape dubla fata de cea a fabricii de la Turda si va fi echipata cu tehnologie de ultima generatie. Noua unitate de productie va avea aproximativ 100 de angajati si poate deveni operationala simultan cu intrarea in functiune a instalatiilor de desulfurare.

Capacitatea sa de productie va putea fi suplimentata ulterior. Prin noua fabrica, Rigips Romania va servi atat nevoile interne ale pietei materialelor de constructii, cat si pe cele ale pietelor similare din tarile vecine, prin exporturi.

Compania etimeaza pentru 2008 vanzari de aproximativ 60 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior.

Cu o istorie de aproape 350 de ani (fiind fabricantul oglinzilor destinate palatului Versailles in timpul regelui Ludovic al XIV-lea), grupul Saint-Gobain este prezent in 54 de tari, cu 207.000 de angajati, 15 centre de cercetare-dezvoltare, sute de unitati de productie si vanzari de 42 miliarde de euro. Grupul Saint-Gobain este listat la toate bursele europene importante si inregistra o capitalizare de piata de peste 24 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut.

In Romania, grupul Saint-Gobain opereaza prin intermediul a noua companii: Saint-Gobain Glass Calarasi (producator de sticla float), Saint-Gobain Isover Ploiesti (producator de vata minerala), Rigips Romania (cu trei unitati de productie la Turda), Saint-Gobain Weber Romania ( producator de mortare si adezivi industriali), Saint-Gobain Conducte, Saint-Gobain Abrazivi (Satu Mare), Saint-Gobain Brodrene Dahl (Tulcea) si MTI Impex (industria lemnului, Brasov).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri