Reprezentantii Holcim Romania au confirmat intentia de construi o noua fabrica de ciment in zona Turda, judetul Cluj, in prezent explorand aceasta posibilitate.
Holcim Romania, unul din cei mai importanti producatori de ciment, agregate si betoane din Romania, parte a grupului elvetian Holcim, si-a bugetat pentru acest an cresterea capacitatilor de productie, fie prin investitii in fabricile deja existente, fie prin construirea unei noi unitati de productie, dupa cum declara anterior Markus Wirth, director general Holcim Romania.

Compania a precizat ca este interesata de construrea unei noi fabrici in Turda, judetul Cluj. In cazul in care aceasta investitie va fi demarata, se va ajunge la aproximativ 400 milioane de euro. Decizia finala urmeaza a fi stabilita de Consiliul de Conducere al grupului elvetian, ca urmare a tendintei pietei de constructii din Romania, se arata in comunicatul Holcim Romania.

Anul trecut, investitiile Holcim Romania in modernizarea unitatilor de productie existente, dezvoltare afacerii si protectia mediului au atins 125 milioane de euro. Anul acesta, suma a fost suplimentata cu 135 milioane de euro, aproximativ 120 milioane de euro fiind alocati noii linii de productie de clincher si ciment ale fabricii din Campulung. “Am inceput productia la inceputul lunii iunie, iar capacitatea de productie a fabricii a crescut cu 60%”, a precizat Wirth.

A doua faza a investitiilor din acest an va lua in calcul modernizarea si extinderea liniilor de productie ale fabricilor din Bucuresti-Pantelimon si Campulung, cu investitii de circa 60 milioane de euro.

Holcim Romania si-a bugetat, pentru 2008, o cifra de afaceri cu 20-22% fata de anul trecut, in 2007 inregistrand incasari de 296 milioane de euro si un profit net de 2,34 milioane de euro.

Holcim Romania detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Compania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, cu peste 90.000 de angajati.

In Romania, Holcim concureaza cu Lafarge Romania, subsidiara a producatorului francez de ciment, betoane si agregate Lafarge si CarpatCement, filiala grupului german HeidelbergCement.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri