Piata de placi ceramice va atinge anul acesta o valoare de 186 milioane de euro, iar pentru 2009 se estimeaza o crestere cuprinsa intre 10% si 12%, a declarat directorul general al companiei Pazo Grup, Lucian Azoitei.
"Piata de placi ceramice se va ridica anul acesta in jurul sumei de 186 de milioane euro si este evident ca va creste si in 2009. Estimam ca piata de placi ceramice de lux va inregistra o crestere cu 10-15%, in timp ce piata produselor ieftine cu 20%. Totusi cred ca va exista o scadere pe segmentul mediu al pietei. In aceste conditii, per global, piata va creste undeva cu 10-12%", a spus reprezentantul Pazo Grup, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare, vor creste importurile de produse ieftine din tari precum China, Egipt si Oman. "Asistam la anumite turbulente pe piata. Am prevazut aceasta pseudocriza si ne-am restrans activitatea. Noi ne-am recalibrat pasii. Daca luam exemplu Spania, acolo este un dezastru pe aceasta piata. Circa 25% din firmele de profil au dat faliment si s-au inchis si 30% din fabrici", a mai spus Azoitiei, care estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de 14 de milioane de euro, avansul fiind motivat de cresterea proiectelor rezidentiale si comerciale.

Compania a redeschis recent showroom-ul din Bucuresti, urmand ca in 2009 sa inaugureze un nou showroom de data aceasta in zona de nord a Bucurestiului, care va avea o suprafata de 700 de metri patrati. Alaturi de showroom-ul din Bucuresti, Pazo mai detine reprezentante comerciale in Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca. In portofoliu companiei se regasesc peste 5.000 de modele de gresie si faianta.

Pazo Grup s-a infiintat in anul 2002 si este unul din cei mai mari importatori de gresie si faianta marazzi, lider mondial in domeniu. In prezent din grupul Pazo fac parte si companiile Hidrotek, reprezentantul Jacuzzi in Romania si Terraform, cea mai mare firma din Romania de servicii de montaj pentru toate tipurile de pardoseli.

Printre clientii Pazo Grup se numara marii dezvoltatori comerciali: Carrefour, Winmarkt, Mivan-Kier, cu care a incheiat cel mai mare contract de furnizare ceramica pentru proiecte comerciale (n-red. 11 mall-uri Liberty si Tiago), Polus Constanta, etc. Totodata, Pazo Grup este furnizor in peste 70% din proiectele imobiliare majore din Romania precum Baneasa, Central Park, Imobiliara SA, Carina Residence, Carol Park, My Residence, etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri