Compania Petrom va aloca 10 milioane euro, fara TVA, pentru tratarea si reabilitarea solurilor poluate de la combinatul chimic Doljchim, potrivit unui anunt al companiei.
"Contractul presupune achizitionarea de servicii aferente prezentarii si implementarii unui concept de punere in siguranta si inchidere ecologica a celor doua batale de slamuri fosfoamoniacale in vederea eliminarii sursei de poluare a apei subterane si prevenirea poluarii subsolului apartinand Doljchim", se precizeaza in anuntul Petrom.

Acesta include eliminarea deseurilor si a apelor uzate, salubrizarea si servicii similare, in partea de sud-vest a platformei Doljchim, din comuna Isalnita, judetul Dolj. Contractul are termen de finalizare sase luni de la data atribuirii.

Volumul de slam depozitat in batalul nr. 1 este de aproximativ 180.000 metri cubi, iar volumul de slam depozitat in batalul nr. 2 este de aproximativ 90.000 metri cubi, potrivit companiei.

Cuantumul garantiei de participare la licitatie este de 50.000 euro, iar cuantumul garantiei de buna executie este de 10% din pretul contractului (fara TVA).

Companiile interesate trebuie sa fii inregistrat o medie a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani financiari (rezultata din activitatea desfasurata in domeniul de activitate aferent obiectului contractului) de minim zece milioane euro. De asemenea, trebuie sa aiba experienta in executarea a cel putin trei contracte pentru servicii similare de o amploare si complexitate apropiata, in ultimii trei ani calendaristici.

Data limita pentru depunerea cererilor de participare este 12 ianuarie 2009, cand vor fi deschise ofertele.

Doljchim este producator de ingrasaminte chimice si producator de metanol.

Combinatul chimic a fost infiintat in 1961, avand ca obiect de activitate producerea ingrasamintelor chimice si a unor produse de sinteza organica prin chimizarea completa a gazelor naturale. In august 1999, intreg patrimoniul SC Doljchim SA a fost cumparat de SNP Petrom SA Bucuresti.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul austriac OMV detine 51,011% din actiunile Petrom. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri