Cuprom, cel mai mare producator de cupru din Romania, a anuntat, in ciuda crizei financiare, ca va mentine productia de anul viitor la un nivel constant, in plan cu estimarile de pana acum, urmand ca fabrica din Baia Mare sa se redeschida in primul trimestru al anului 2009.
“La Zalau, productia sarmei de cupru se afla la nivelul asteptarilor noastre atat in octombrie, cat si in noiembrie. Cu siguranta si in luna decembrie vom pastra acelasi ritm de lucru. Pentru 2009, ne asteptam la o productie constanta, un nivel similar cu cel inregistrat in 2008”, a declarat Horia Simu, presedinte Cuprom SA.

Compania va finaliza pana la sfarsitul anului procesul de retehnologizare a capacitatilor de productie a fabricii de prelucrare a deseurilor neferoase din Baia Mare, astfel ca fabrica va reincepe productia in primul trimrestru al anului 2009.

“Momentul ales pentru inchiderea temporara a fabricii de la Baia Mare este generat de politicile incoerente de pret practicate de furnizorii de deseuri in conditiile de volatilitate a preturilor de azi”, a mai spus declara Horia Simu, adaugand ca noua fabrica va necesita o noua structura de personal.

Cuprom este cea mai mare companie producatore de cupru din Romania si detine facilitati de productie pentru topirea, rafinarea, laminarea, trefilarea, toronarea si emailarea cuprului. Activitatea Cuprom consta in reciclarea, rafinarea si transformarea cuprului, pentru producerea de cupru electrolitic, sarma turnata si laminata si conductoare emailate.

In 2007, Cupron a inregistrat afaceri de aproximativ 380 de milioane de dolari si un profit (EBITDA) de 12-15 milioane de dolari.

Presedintele Cuprom a mai preluat recent pachetul majoritar de actiuni la Compania de Constructii si Cai Ferate (CCCF Bucuresti), printr-o infuzie de 50 de milioane de lei in capitalul CCCF, companie care avea la momentul preluarii datorii de peste 80 milioane de euro.

In vara lui 2008, omul de afaceri Simu a mai pariat si pe constructia unei unitati de productie a parbrizelor si geamurilor pentru industria electrocasnicelor si a mobilei, dupa investitii de zeci de milioane de euro. Fabrica GlassCorp va produce anual 200.000 de parbrize si peste un milion de metri patrati de geamuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri