Compania germana Webasto, unul dintre cei mai importanti furnizori internationali pentru industria auto, va incepe in luna ianuarie productia la fabrica construita in localitatea aradeana Zimandul Nou, valoarea finala a investitiei urmand sa depaseasca 20 milioane euro.
Primarul comunei Zimandul Nou, Dorel Vidran, a declarat ca o parte dintre muncitorii angajati au fost la specializare in Germania. „Lucrarile la fabrica din Zimandul Nou au fost receptionate de oficialii companiei, iar utilajele au inceput sa ajunga din Germania. Din discutiile purtate cu conducerea companiei a reiesit faptul ca in luna ianuarie va incepe productia“, a afirmat Dorel Vidran, potrivit NewsIn.

La unitatea Webasto din localitatea aradeana se vor infiinta pana la sfarsitul acestui an 50 de locuri de munca, urmand ca pana in 2010, cand va fi finalizata ultima parte a investitiei, numarul locurilor de munca sa ajunga la 500. Investitia facuta de nemti in prima etapa, care este finalizata, se ridica la 5 milioane de euro, iar in cea de-a doua etapa se vor investi aproximativ 15 milioane de euro.

Webasto este unul dintre cei mai mari producatori de trape glisante si incalzitoare stationare pe plan mondial. Pe langa cele trei uzine de productie din Germania, compania detine fabrici in diverse tari din Europa si din afara continentului, printre care Marea Britanie, Olanda, Italia, Turcia, Japonia, Coreea si SUA.

Webasto a fost infiintata de Wilhelm Baier in 1901, in Esslingen, cu denumirea initiala de Draht - und Eisenwarenfabrik. In 1908 firma s-a mutat la Stockdorf. Denumirea fabricii provine din tripletul (W)ilhelm (Ba)ier (Sto)ckdorf. Afacerea a inceput cu productia de piese pentru biciclete si aparate casnice. In 1930 s-a fabricat prima trapa glisanta pentru autoturisme, iar in 1950 gama de produse s-a largit cu incalzitoarele aditionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri