Circa 1.200 de angajati ai uzinei Electroputere Craiova nu au revenit la serviciu la inceputul acestui an, din cauza numarului scazut de comenzi, decizia fiind luata in luna decembrie de conducerea firmei.
Liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, a precizat ca decizia a venit ca urmare a unei perioade dificile pe care societatea o traverseaza. "La sfarsitul lunii decembrie, s-au facut niste calcule economice si s-a hotarat, la nivelul board-ului firmei, ca 1.200 de salariati sa ramana in continuare in vacanta pana cel putin in data de 12 ianuarie. Pe parcursul lunii ianuarie, urmeaza sa se intruneasca Consiliul de Administratie care sa faca o analiza economica pentru ca intreprinderea traverseaza o perioada dificila, ea trebuie si reorganizata, dar mai ales ca exista o criza mondiala pe care o consemneaza mai toata industria romaneasca", a spus Bojenoiu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca si la Electroputere ar putea aparea probleme in perioada urmatoare, insa spera ca acestea sa nu fie atat de grave incat sa fie necesara o reducere a fortei de munca. Bojenoiu a precizat ca cei 1.200 de angajati ai Electroputere primesc in aceasta perioada 75% din salariu, conform Codului Muncii.

Liderul de sindicat a mai spus ca angajatii al caror concediu a fost prelungit pana la data de 12 ianuarie sunt din mai multe sectii ale uzinei. "Mai multe de jumatate din angajatii Electroputere, adica peste 1.200, sunt la munca. Singura sectie unde nu sunt probleme este cea de transformatoare, acolo unde exista foarte mult de lucru“, a spus Aurel Bojenoiu.

Uzina Electroputere Craiova, care in prezent are aproape 2.500 de angajati, a fost privatizata in luna noiembrie 2007, atunci cand 62,8% din capitalul social al intreprinderii a fost preluat de firma saudita Al-Arrab Contracting Limited.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri