In 2009, un an caracterizat prin mai multe retrageri ale unor investitori straini, grupul austriac Egger a anuntat ca va investi 53 de milioane de euro intr-o centrala pe baza de biomasa cu o capacitate de ardere de 40,5 MW si intr-o fabrica de adezivi cu cea mai noua tehnologie, in Radauti.
Investitia va crea aproximativ 50 de locuri de munca, se arata intr-un comunicat de presa al Egger Romania.

"Europa de Est in general si Romania in particular sunt piete strategice pentru Egger datorita potentialului de crestere semnificativ. Acesta este motivul pentru care am decis sa continuam investitiile in Radauti”, a precizat, citat de NewsIn, Mihai Sandru, directorul de vanzari al fabricii din Radauti.

Egger anunta ca centrala pe baza de biomasa va reduce semnificativ emisiile de CO2. La fabrica de la Radauti lemnul este folosit initial ca materie prima pentru fabricarea placilor de lemn, iar deseurile lemnoase si lemnul reciclabil care nu pot fi utlizate in productie sunt folosite drept combustibil pentru centrala pe baza de biomasa.

"In comparatie cu arderea gazului natural, centrala pe baza de biomasa Egger va economisi aproximativ 40.000 de tone de CO2 anual, ceea ce corespunde cu emisiile a 9.000 de locuinte”, se arata in comunicat.

De asemenea, Egger va investi 40 de milioane de euro intr-o fabrica de adezivi care va oferi 40 de noi locuri de munca. Reprezentantii Egger sustin ca vor instala doar cele mai noi tehnologii in domeniu, care vor asigura un nivel al emisiilor foarte scazut.

Fabrica Egger din Radauti este una dintre cele mai mari investitii green field in Romania, cu 210 milioane de euro investite pana acum in primul stagiu de constructie. In toamna anului trecut, grupul austriac Egger a inceput productia placilor de material lemnos la fabrica proprie din Radauti, productia fiind destinata, potrivit conducerii firmei austriece, atat pietei din Romania, cat si exportului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri