Aproape 500 de angajati ai combinatului Doljchim Craiova, din cei 600 trimisi acasa la inceputul anului, au revenit la lucru incepand de joi, a anuntat compania.
"Dintre cei aproximativ 1.100 de angajati pe care ii are Doljchim, la inceputul lunii ianuarie, in jur de 600 au fost trimisi acasa. Toti lucrau la fabrica de amoniac si la cea de metanol. Celelalte fabrici au ramas in functiune. A fost asigurata securitatea instalatiilor, unitatea de ambalare a ingrasamintelor, iar fabrica de prelucrare a materiei prime a functionat in parametri normali. Incepand de astazi (n.r. joi), 500 dintre cei 600 de angajati au revenit la munca" declarat Gheorghe Baiasu, liderul de sindicat al Doljchim, citat de NewsIn.

El a precizat ca pentru ceilalti o suta de angajati nu au gasit inca o solutie. "Pentru ceilalti o suta inca nu s-a gasit o solutie, intrucat lucreaza la fabrica de metanol si, in acest moment, materia prima este mai scumpa decat produsul finit“, a spus Baiasu.

Acesta a precizat ca, in ultima perioada, combinatul a primit mai multe comenzi, astfel ca oamenii s-au intros la munca mai devreme decat era prevazut.

Gheorghe Baiasu a tinut sa precizeze ca societatea va produce ingrasaminte pentru campania agricola care se apropie. "Avem stocuri suficiente de amoniac pentru a produce in continuare ingrasaminte pentru agricultura. O perioada buna vom putea produce ingrasaminte folosind materia prima din stoc, adica amoniacul“, a mai adaugat Gheorghe Baiasu.

Incepand cu data de 10 ianuarie, 609 salariati ai Doljchim au fost trimisi acasa ca urmare a scaderii pretului la amoniac pe piata externa. Acestia ar fi trebuit sa revina la lucru incepand cu data de 15 februarie.

Combinatul Doljchim Craiova, specializat in producerea de ingrasaminte chimice minerale si a intermediarilor, a fost cumparat de catre compania Petrom in anul 1998.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri