Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a anuntat ca va disponibiliza in acest an 100 de angajati, dintre care 56 de salariati care ocupau pozitii de mercantizori si operatori de date financiare vor avea posibilitatea de a-si continua activitatea in cadrul firmelor specializate.
“Coca-Cola HBC Romania opereaza intr-un mediu extrem de competitiv si complex atat la nivel local, cat si la nivelul Uniunii Europene. In ciuda eforturilor companiei de a raspunde schimbarilor mediului actual, acestea sunt influentate de realitatile economice specifice structurii sale operationale si a costurilor generate. Astfel, compania se vede in situatia de a se adapta situatiei economice actuale specifice tarii noastre si de a lua toate masurile necesare preintampinarii oricaror cauze care pot avea un impact negativ asupra operatiunilor sale din Romania”, declara reprezentantii Coca-Cola HBC Romania.

Potrivit acestora, compania le ofera tuturor angajatilor implicati in acest proces pachete compensatorii in valoare de 7 pana la 10 salarii, in concordanta cu prevederile contractului colectiv de munca in vigoare. De asemenea, angajatii afectati de aceasta decizie vor putea beneficia de servicii de consiliere in cariera.

In luna septembrie 2008, Coca-Cola HBC Romania anunta inchiderea fabricii din Oradea in vederea eficientizarii activitatilor desfasurate la nivel local, axandu-se in acelasi timp pe consolidarea capacitatii de productie in unitatile din Iasi, Timisoara, Ploiesti si Dorna.

Coca-Cola inchide fabrica din Oradea care avea 102 angajati

De asemenea, cei 102 angajati urmau sa primeasca fiecare un pachet compensatoriu de sapte pana la zece salarii. In plus, acestia beneficiau de”sprijinul companiei, precum si de cel al firmelor de recrutare si selectie care ii vor ajuta in gasirea unui nou loc de munca adecvat pregatirii lor profesionale”, declarau la momentul respectiv reprezentantii companiei.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) este a doua companie de imbuteliere a produselor Coca-Cola din lume. Compania deruleaza afaceri in 28 de tari, printre care Irlanda, Rusia, Estonia si Nigeria, are 41.000 de angajati si serveste peste 540 de milioane de consumatori.

Compania Coca-Cola HBC a fost infiinta in anul 2000 in urma fuziunii dintre Athena-Bottling Company S.A. si Coca-Cola Beverages plc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri