Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat saptamana trecuta, 24 martie, acordarea unui credit nesecurizat de 300 milioane de euro companiei petroliere Petrom, pentru Infrastructura de Mediu, a anuntat banca.
"BERD are in vedere acordarea unui credit nesecurizat in valoare de 300 milioane de euro, in favoarea companiei petroliere romane Petrom S.A., cea mai mare companie din tara. Proiectul propus consta in crearea unui cadru care sa poata fi utilizat pentru finantarea unor subproiecte ce fac parte dintr-un program strategic general de investitii in masuri pentru imbunatatirea mediului. Acest program vizeaza reabilitarea sau cresterea performantei facilitatilor din divizia de Explorare si Productie (E & P), precum si din divizia de Rafinare ale Petrom S.A. in ceea ce priveste aspecte legate de mediu, sanatate si securitate", se arata in comunicatul BERD.

Imprumutul consta dintr-un credit A, in valoare de maximum 150 milioane de euro, si un credit B, in valoare de maximum 150 milioane de euro, ce urmeaza a fi sindicalizat cu banci comerciale.

Investitiile specifice de mediu au ca scop, printre altele, eliminarea sau diminuarea poluarii, inlocuirea conductelor, introducerea unor masuri de sanatate si securitate, eficienta energetica si realizarea unor investitii de reabilitarea a mediului, excluzand investitii direct legate de productie din care nu decurge un avantaj important de mediu.

Pe langa aceasta, proiectul va finanta implementarea a doua programe specifice la nivel corporativ: dezvoltarea unui Program de Securitate Rutiera aplicabil la nivelul intregii companii si a unui Sistem de Informatii Geografice (SIG), care va permite o reactie coordonata rapida in cazul unor posibile accidente sau incidente, minimizand astfel posibilul impact asupra sanatatii, securitatii si mediului.

Programul strategic de mediu va fi implementat pe durata imprumutului, pe baza unor notificari individuale transmise Bancii de catre Petrom, cu privire la tragerea de fonduri aferenta fiecarei investitii individuale pentru introducerea de masuri de mediu, sanatate si securitate. Aceste notificari vor furniza informatii detaliate privind utilizarea fondurilor, planificarea activitatilor majore, procesul de autorizare necesar, cerintele privind consultarea publica, precum si informatii necesare derularii operatiunilor de raportare si monitorizare BERD, dupa cum este cazul, informeaza banca.

Petrom este cea mai mare companie din Romania si dispune de rezerve de petrol si gaze de 894 milioane de barili echivalent petrol (bep), de o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone pe an si de aproximativ 550 statii de alimentare cu carburanti in Romania si 257 statii de alimentare cu carburanti in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. Compania este detinuta in proportie de 51% de OMV A.G., o companie petroliera integrata din Austria, care desfasoara activitati in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri