Boromir Prod Buzau (SPCU) si-a bugetat un profit mai mic in acest an deoarece veniturile se vor micsora in conditiile in care activitatea de morarit va aduce capital mai mic din cauza preturilor scazute al cerealelor, a declarat Constantin Sava, directorul general al companiei de morarit si panificatie.
Compania estimeaza ca va inregistra venituri si cheltuieli mai mici cu 15%, de 208,6 milioane lei, respectiv 215,3 milioane lei si vede pentru acest an un profit de 5,6 milioane lei (1,33 milioane euro).

“Scaderea preturilor cerealelor datorita recoltei care arata foarte bine din acest an va reduce pretul produselor finite si automat va influenta si cifra de afaceri”, explica Sava.

Directorul Boromir a mai declarat ca problemele financiare prin care trece economia romaneasca nu au afectat societatea, in 2009 societatea urmand a continua extinderea activitatii. “Am propus actionarilor rascumpararea de actiuni, dar am decis ulterior ca daca vrem sa trecem cu bine peste criza este mai bine ca banii sa ramana in societate”, a continuat el.

Societatea are o retea proprie de magazine de desfacere in judetul Buzau, formata din 19 magazine si 2 supermarket-uri.

“Ne-am dori sa infiintam 10 magazine pe an, iar daca va exista oportunitatea am putea intra si pe piata din Bucuresti”, a a firmat Sava.

Pentru acest an, compania si-a stabilit investitii de 1,2 milioane euro pentru achizitia de utilaje de panificatie, iar nivelul acestora sunt mai reduse decat cele din anii precedenti.

Constantin Boromiz, presedintele grupului Boromir, a precizat ca in cadrul companiei au avut loc investitii majore si, in ultima perioada, nu a intampinat probleme cu finantarea de la bancii.

“Daca va fi o perioada rentabila am putea face o majorare de capital sau o finantare prin aport de numerar prin intermediul Bursei de Valori, dar momentan nu este cazul”, a mai declarat Constantin Boromiz.

Principalele activitatii ale societatii sunt macinarea cerealelor, fabricarea si comercializarea produselor de morarit-panificatie, patiserie, cofetarie si comert.

Actiunile Boromir Prod Buzau s-au transferat in data de 27 aprilie de pe piata Rasdaq pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti.

Compania are un capital social de 12,36 milioane lei, divizat in 123,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actionarul majoritar al companiei este Boromir Ind SRL, care detine 61,48% din capitalul social, in timp ce firma de brokeraj Broker Cluj are o participatie de 5,15%.

Valoarea de piata este de 40,78 milioane lei (9,7 milioane euro) conform cotatiei de 0,33 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 28 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri