Producatorul national de plumb Romplumb a avut anul trecut o productie de 2.143 tone plumb decuprat, in scadere cu 60% fata de productia din 2007, de 5.256 tone, din cauza opririi activitatii anul trecut, pentru lucrari de constructii.
"In anul 2008, productia societatii a fost de 2.143 tone plumb decuprat, cantitate nereprezentativa, pentru ca societatea si-a intrerupt activitatea productiva in vederea executarii lucrarilor de constructii - montaj la obiectivul de investitii.Cresterea sigurantei in functionare, imbunatatirea mediului de munca si ecologizarea instalatiilor tehnologice de la sectia Topire - Rafinare", potrivit datelor transmise de societate, scrie NewsIn.

De asemenea, programul de investitii pe anul 2009 al Romplumb Baia Mare are o valoare totala de 11.583.000 lei, mai mult decat dublul investitiilor realizate in 2008, de 5.400.000 lei.

Investitiile Romplumb din aceast an cuprind cresterea sigurantei in functionare, imbunatatirea mediului de munca si ecologizarea activitatilor tehnologice la sectia Topire - Rafinare, instalatie de retinere a dioxidului de sulf (SO2) din gazele tehnologice de la sectia Aglomerare - Topire (instalatie la cheie), dezafectare cladiri si constructii industriale, igienizare incinta a Romplumb, inchidere halda zgura, lucrari de reparatii la instalatiile din dotare (revizie anuala).

In prezent, societatea are un numar de 660 angajati.

Romplumb a fost infiintata in anul 1990, ca societate comerciala pe actiuni din ramura metalurgie neferoasa, avand initial denumirea de „Imn Firiza”, iar din ianuarie 1991 Romplumb SA Baia Mare.

Activitatea principala a societatii o constituie obtinerea plumbului decuprat din concentrate selective de plumb, prin prelucrarea pirometalurgica a concentratelor de plumb in cuptor vertical cu cuva tip Watter Jacket.

Societatea produce plumb decuprat sub forma de lingouri de circa doua tone .

Romplumb nu a inregistrat vreo fuziune sau reorganizare de la data infiintarii. Intre 1990 si 2008, Romplumb a pus in functiune mai multe obiective de investitii care vizau reducerea gradului de poluare, printre care implementare echipamente filtrare la toate sursele de emisie, prin achizitionarea de filtre tip AAF (importate din Anglia), tip BHA (import Germania) si ANAG (import Elvetia), realizarea investitiei Cos metalic si racordarea traseelor de gaze rezultate din instalatiile tehnologice de producere a plumbului decuprat la S.C. Romplumb S.A. Baia Mare, potrivit datelor societatii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri