Compania Marine Resources Exploration International SRL (Marexin), controlata de grupul detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, Rompetrol Holding, informeaza intr-un comunicat ca a investit peste 20 mil dolari in proiecte de cercetare si dezvoltarea tehnologiilor.
"Marine Resources Exploration International SRL a obtinut licenta de explorare pentru sapropel pe o suprafata de 9.000 km patrati in blocul Delta al Marii Negre. Licenta a fost eliberata in iulie 2008, prin procedura licitatiei publice, organizata de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale. Metodologia procedurii licitatiei publice s-a stabilit conform Legii Mineritului numarul 85/2003, publicata in Monitorul Oficial cu numarul 375/2008 Partea I, si a fost urmata in totalitate", se arata in comunicatul companiei.

Compania precizeaza ca pana in acest moment s-au investit peste 20 milioane de dolari in proiectele de cercetare a acestor resurse potentiale si in dezvoltarea tehnologiilor de extractie. "In aceasta etapa este prea devreme sa se stabileasca viabilitatea comerciala a proiectului", se precizeaza in comunicat.

Marine Resources Exploration International nu are legatura cu activitatea Rompetrol Group N.V. (TRG), se mai arata in comunicat.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a concesionat, anul trecut, firmei Marine Resources Exploration International SRL, care face parte din Rompetrol Holding SA, 9.000 de kilometri patrati in Marea Neagra, pentru explorarea resurselor de namol sapropelic.

"Se abroba Licenta de concesiune nr. 10.743/2008 privind explorarea resurselor de namol sapropelic din perimetrul Delta, marginea platoului continental, panta continentala si domeniul abisal, romanesti ale Marii Negre, incheiata intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, in calitate de concedent si Societatea Comerciala Marine Resources Exploration International SRL, din Municipiul Bucuresti, in calitate de concesionar", se arata in Ordinul nr. 143/29 iulie 2008, publicat in Monitorul Oficial nr. 594/7 august 2008, semnat de fostul presedinte al ANRM, Bogdan Gabudeanu.

Namolul sapropelic reprezinta, impreuna cu ceilalti compusi care il insotesc (hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu), o sursa neconventionala de energie, fiind o alternativa energetica de viitor.

Potrivit datelor din Registrul Comertului, Marine Resources Exploration International SRL are un capital social de 719.700 lei, iar sediul sau este in Calea Victoriei nr. 155. Aceasta societate a fost infiintata la cu circa o luna inainte de a i se aproba licenta de concesiune.

Marine Resources Exploration International SRL este o companie romaneasca, infiintata in anul 2008, avand ca obiect de activitate explorarile marine. Compania este subsidiara Marine Resources Exploration International BV care este detinuta in proportie de 95% si controlata de catre Rompetrol Holding, cu sediul in Elvetia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri