Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a declarat ca societatii Oltchim i-a fost aprobata de catre comsia interministeriala de la Exibank o garantie de 46 milioane euro pentru achizitia diviziei de petrochimie a Arpechim.
"Acum doua saptamani comisia interministeriala de la Eximbank a aprobat acordarea unei garantii de 46 milioane euro societatii Oltchim pentru achizitionarea diviziei de petrochimie de la rafinaria Arpechim a companiei Petrom", a spus Mircea Ursache, conform NewsIn.

Acesta a mai spus ca din informatiile pe care le detine, datoriile Oltchim catre Petrom se ridica la aproximativ 26 milioane euro si s-a stabilit tranzactia pentru achiozitionarea diviziei de petrochimie a Arpechim sa se negocieze direct intre cele doua parti fara interventia statului.

De asemenea, presedintele AVAS a mai spus ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa se finalizeze in acest an. Mircea Ursache, referindu-se la alte solicitari de garantii, a spus ca solicitarile companiilor Ford si Renault, pentru investitia de la Titu, inca se afla in analiza.

Actionarii combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) au anuntat saptamana trecuta ca se se vor intalni pe 24 iulie pentru a discuta contractarea unui credit de 70 milioane euro, in scopul achizitionarii petrochimiei de la Arpechim si pentru finantarea activitatii. Daca actionarii vor aproba masura, Oltchim va contracta creditul pe sase ani, cu o perioada de gratie de un an, pentru finantarea activitatii de petrochimie de la Petrom, precum si pentru revizia si repornirea acesteia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri