Grupul farmaceutic A&D Pharma, liderul pietei de retail si distributie la nivel local, are un nou chief operating officer (COO) pentru divizia de marketing & sales in persoana lui Jean-Michel Lespinasse, pozitie detinuta anterior de Vivian Diaconescu.
Jean-Michel Lespinasse are o experienta de peste 17 ani in industria farmaceutica, din care zece ani in cadrul Bristol-Myers Squibb (BMS), pana in 2006. Inainte de a se alura A&D Pharma, Lespinasse a fost COO la Delta Medical Rusia, un furnizor de servicii complete de promovare farmaceutica in Ucraina si Rusia, potrivit informatiilor reprezentantilor companiei.

"A&D Pharma continua sa isi concentreze strategia pe inovare si pe capitalizarea rapida a oportunitatilor oferite de o piata in continua crestere si dezvoltare. Planurile grupului pentru expansiune internationala reprezinta un element important al acestei strategii, iar numirea domnului Lespinasse si experienta sa in Rusia si Comunitatea Statelor Independente va intensifica activitatile de marketing si vanzari ale grupului in cadrul Europei Centrale si de Est", a declarat Robert Popescu, CEO-ul companiei.

Holdingul olandez a anuntat plecarea lui Vivian Diaconescu din functia de COO al deviziei de marketing & sales, care lucrase in companie zece ani, inca de la inceputul anului, acesta ramanand in companie ca actionar. Diaconescu a declarat atunci ca a renuntat la pozitia de COO pentru a se dedica antreprenoriatului si domeniului consultantei. Anuntul privind plecarea sa de la carma diviziei de marketing & sales a venit pe fondul altor miscari de top management, care au consemnat plecarea in vara anului trecut a CEO-ului Dragos Dinu si a directorului financiar Roger Bazelaire.

In perioada imediat urmatoare, fondatorii companiei, Walid Abboud, Ludovic Robert, Roger Akoury si Charles Michel Eid, au restructurat componenta consiliului director, reducand numarul membrilor cu aproape jumatate, pana la sase persoane. De asemenea, cei patru au decis sa se implice tot mai mult in viata companiei, primul din functia de presedinte al Consiliului Director, urmatorii ca directori non-executivi si ultimul ca membru al board-ului.

In 2006, compania s-a listat pe piata principala reglementata a Bursei de la Londra. Actionarii A&D Pharma sunt compania Sograno, inregistrata in Olanda, cu 59% din actiuni, directorii executivi ai grupului, cu 7%, iar restul de 34% din titluri sunt tranzactionate pe bursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri