Presedintele Romniei, Traian Basescu, a declarat astazi, in timpul unei vizite la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, ca aceasta companie este pe drumul cel bun si ca din luna noiembrie "va incepe productia din plin", transmite NewsIn.
Basescu a spus ca scopul vizitei sale la combinat de produse chimice din Rm. Valcea a fost acela de a verifica daca exista diferente intre demersurile Guvernului, in ce priveste salvarea companiei, si realitate.

"Se pare ca suntem pe un drum bun. Cu preluarea Arpechim de catre Oltchim suntem la stadiul la care trebuie angajat creditul de 62 de milioane de euro de la banci. Mai e faza cealalta, care este deja transmisa la Bruxelles, de transformare a datoriilor catre AVAS in actiuni. Si aici, de asemenea, lucrurile merg pe drumul cel bun", a spus presedintele.

Seful statului i-a asigurat pe salariatii companiei ca, in mod cert, Oltchim Rm. Valcea va functiona. "Plec cu impresia ca exista speranta la oameni, ca acest combinat va supravietui crizei si dificultatilor si le pun ca speranta le este indreptatita", a adaugat presedintele.

In cursul acestei luni, premierul Emil Boc a facut doua vizite la SC Oltchim SA, rezultatul fiind ca Executivul a decis conversia in actiuni a datoriilor combinatului fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), insumand 134 milioane euro. De asemenea, au fost demarate procedurile de garantare in proportie de 80% a unui credit de peste 300 milioane euro al companiei. La ora actuala, Guvernul asteapta raspunsul Comisiei Europene fata de aceste masuri.

Preluarea de catre Oltchim a Arpechim, de la Petrom, urmeaza sa asigure companiei etilena si propilena si sa mentina locurile de munca a celor 3.429 de salariati. In prezent, din cauza lipsei materiilor prime, Oltchim functioneaza cu 30% din capacitate, in conditii de nerentabilitate.

Aproximativ 700 de angajati ai combinatului se afla, in acest moment, in somaj tehnic.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri