Compania farmaceutica islandeza Actavis l-a numit pe Dragos Damian in functia de director general al diviziei din Romania. Dragos Damian a renuntat la conducerea Zentiva Romania in urma cu o luna.
"Voi incepe lucrul la Actavis pe 3 august. Este o decizie in consens cu planurile mele de dezvoltare ca manager farma, intr-o companie care are si operatiuni industriale (producatorul de medicamente Sindan - n. red.)", a declarat, pentru Wall-Street, Dragos Damian (foto). Noul sef de la Actavis a mai spus ca doreste sa-si centreze atentia pe operatiunile de comert.

Numirea va intra in vigoare la inceputul lunii august, iar responsabilitatile noul director general vor cuprinde dezvoltarea si coordonarea tuturor operatiunilor comerciale ale Actavis in Romania, in stransa colaborare cu unitatea de productie a grupului - Sindan Pharma.

"Sunt deosebit de entuziasmat de posibilitatea de a ma alatura echipei Actavis, o companie farmaceutica varf de lance in Romania in domeniile oncologie, cardiovascular, sistem nervos central, precum si in terapiile de spital. Sunt convins ca impreuna cu echipa de specialisti pe care am intalnit-o in Actavis vom putea continua sa facilitam accesul pacientilor la terapii moderne, la preturi accesibile", a declarat, intr-un comunicat de presa, Dragos Damian.

Dragos Damian ii succede in functie lui Laurentiu Scheusan, care a condus divizia locala a Actavis timp de trei ani, pana in luna mai a anului acesta, cand a renuntat pentru a-si infiinta propria afacere.

Dragos Damian, 42 de ani, este absolvent al Facultatii de Medicina din Cluj. Damian activeaza in industria farmaceutica din Romania inca din anul 1994, cand a inceput colaborarea cu compania Roche, avansand in cadrul organizatiei pana la pozitia de medical manager. Intre anii 1999 si 2004 a condus biroul reprezentativ al Menarini/Berlin Chemie. Ulterior, Damian si-a inceput ascensiunea in managementul de top din industria farma romaneasca.

Actavis este o companie internationala specializata in dezvoltarea, productia si comercializarea farmaceuticelor generice. Cu sediul central in Islanda, compania dezvolta operatiuni in 40 de tari si numara 10.000 de angajati. In anul 2006, Grupul Actavis preia compania Sindan, liderul roman in dezvoltarea, productia si comercializarea medicamentelor oncologice generice, fondat de Dan Stoicescu.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri