Piata de centrale termice ar putea scadea pana la 80 – 100 de milioane de euro in acest an, de la aproximativ 250 milioane de euro cat valora in 2008, a explicat directorul general al producatorului german de centrale termine Viessman, Olimpiu Achim.
Viessmann a inregistrat, in primul semestru al anului 2009, o scadere a cifrei de afaceri cu 40% fata de perioada similara din 2008, in conditiile in care afacerile totale din anul precedent s-au cifrat la 40 milioane de euro, a declarat Achim.

“Pentru prima jumatatea a unui an de criza, cum este 2009, am realizat o cifra de afaceri mai mica cu circa 40% fata de perioada similara a anului trecut. Trebuie luat in considerare ca sezonul centralelor termice incepe practic din a doua jumatatea a anului”, a spus declarat Achim.

Piata centralelor termice este segmentata pe sapte categorii distincte de produse: microcentrale conventionale de apartament, microcentrale murale in condensatie de putere medie (pentru case si vile), cazane pe combustibil solid (lemn), cazane de pardoseala in condensatie (pentru constructii civile mai mari si industriale), cazane cu arzator si camera de ardere presurizata de putere mare si pompe de caldura si colectori solari (tehnologii neconventionale).

Conform datelor Viessmann, compania are o cota de piata de 12,5 procente pe categoria centralelor de apartament si de 17 procente la centralele murale in condensatie, cu puteri mai mari de 24kW.

Compania Viessmann este prezenta pe piata din Romania din 1998, ca reprezentanta oficiala a companiei germane cu acelasi nume.

Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania, infiintata in Germania in anul 1917 a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 1,7 milliarde euro.

Viessmann numara in prezent peste 8.600 de angajati si este unul dintre principalii producatori de echipamente de incalzire la nivel mondial. În Romania, Viessmann are 70 de angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri