Producatorul clujean de medicamente Terapia Ranbaxy, filiala locala a companiei indiene Ranbaxy, controlata de japonezii de la Daiichi Sankyo, va incepe comercializarea Evista, primul medicament lansat in Europa dupa incheierea parteneriatului Ranbaxy-Daiichi Sankyo.
„Lansarea Evista de catre Terapia Ranbaxy in Romania marcheaza primele noastre eforturi realizate pe plan international in calitate de parteneri globali. Terapia Ranbaxy este un jucator puternic in Europa, iar noi vom oferi o platforma unica pentry Daiichi Sankyo in procesul de lansare a Evista si a multor produse in viitor”, a declarat Atul Sobti (foto), CEO-ul si directorul executiv al grupului.

Romania este a doua mare piata de desfacere din Europa de Est, dupa Polonia, piata farma fiind evaluata la 2,5 miliarde de dolari, cu o crestere anuala de circa 20%, potrivit informatiilor transmise de companie.

„Este pentru prima data cand Daiichi Sankyo si Ranbaxy isi unesc fortele in Europa pentru a beneficia de sinergiile generate de modelul de business creat in urma stabilirii parteneriatului strategic dintre cele doua companii”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de compania clujeana.

Terapia a raportat in primul semestru al anului vanzari de 40 de milioane de dolari, in descrestere cu 11% comparativ cu perioada similara din 2008. In intervalul aprilie-iunie, incasarile au scazut cu 7% fata de trimestrul al doilea al anului trecut, pana la 21 de milioane de dolari, se mentioneaza in raportul financiar al companiei.

Ranbaxy Laboratories este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare-dezvoltare, cu operatiuni locale in 49 de tari si activitati de productie in 11, printre care si in Romania - Terapia Ranbaxy. Terapia a fost infiintata in anii '20 si este cel mai mare producator de generice (medicamente iesite de sub patent) din Romania, cu o pozitie in top 10 al celor mai mari companii farma din Romania. In primavara lui 2006, compania indiana a preluat, printr-o tranzactie de 324 milioane de dolari, producatorul local Terapia, controlat de fondul de investitii Advent International.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri