La numai trei ani de preluarea conducerii Ozone Romania, Ruxandra Nastase confirma plecarea din cadrul companiei farmaceutice, ca urmare a preluarii de catre LaborMed a portofoliului de produse marca Ozone.
“Ozone este un capitol incheiat”, ne-a declarat Ruxandra Nastase (foto), aflata inca in concediu. Declaratia fostei directoare generale a Ozone Romania vine la o luna si jumatate dupa ce Wall-Street a scris despre iminenta sa plecare din cadrul grupului controlat de Walid Abboud, Ludovic Robert, Roger Akoury si Charles Michel Eid, fondatorii A&D Pharma. "Ozone face parte acum din LaborMed, care se va ocupa in continuare de produsele preluate”, a mai spus Nastase, adaugand ca prefera sa discute detaliile plecarii sale la sfarsitul lunii septembrie.

Ruxandra Nastase nu este primul executiv care paraseste compania imediat dupa tranzactia cu Advent International, care controleaza LaborMed, cu Ozone. In acceasi zi a semnarii contractului de achizitionare a portofoliului de produse Ozone Laboratories de catre Labormed, Marius Chereches, group business development & supply chain director la Ozone Romania, a anuntat ca renunta la functie la sfarsitul lunii iulie.

“Contractul meu cu Ozone Laboratories se va incheia pe data de 31 iulie 2009. In acest timp, am reusit sa realizez o serie de proiecte excelente, dar altele nu s-au mai concretizat. Una peste alta, apreciez mult perioada petrecuta in companie”, a declarat atunci Marius Chereches, intr-un e-mail adresat presei. Fostul director de la Ozone este acum corporate development director in cadrul LaborMed Pharma, potrivit unor surse din piata.

Ruxandra Nastase nu s-a aratat deocamdata dispusa sa comenteze pe marginea acestui subiect. „Este posibil sa raman in industria farmaceutica”, a spus fostul director general al Ozone Romania, fara sa ofere alte detalii. Intr-un interviu acordat anterior, Nastase declara ca peste zece ani se vede activand tot in industria farmaceutica, pe o pozitie regionala.

Absolventa a Facultatii de Chimie din cadrul Universitatii Bucuresti, Ruxandra Nastase a lucrat petru A&D Pharma timp de sase ani inainte de a prelua conducerea Ozone Laboratories, dupa ce locul fusese lasat liber de Dan Schiopu. "Am lucrat la A&D Pharma din 2000 si pana in 2006, cand Boots a fost cumparat de Reckitt-Benckinser. Apoi, in septembrie, dupa discutiile cu actionarii, am venit la Ozone, acolo unde principala mea misiune a fost cresterea vanzarilor si profitabilitatii”, declara in luna mai a anului acesta Ruxandra Nastase.

Ozone Romania este prima filialala a grupului Ozone Laboratories, infiintat de aceiasi fondatori ai A&D Pharma. Compania, care are 200 de angajati, a inregistrat o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro.

La mijlocul lunii iulie, Wall-Street anunta apropierea de final a negocierilor dintre Ozone si Labormed. Anul oficial a venit dupa o saptamana - LaborMed, una dintre principalele companii de produse farmaceutice generice din Romania, a semnat contractul de achizitionare de la actionarii Ozone Laboratories a intregului portofoliu de produse, precum si a brandului Ozone. Portofoliul a generat in 2008 o cifra de afaceri de 44 de milioane de euro. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse din piata sustin ca LaborMed a platit in jur de 20 de milioane de euro pentru preluarea produselor marca Ozone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri