Operatorul de servicii medicale MedLife, controlat de familia Marcu si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, a investit in ultimii doi ani 17 milioane de euro in constructia si extinderea spitalului Life Memorial.
Proiectul de extindere a spatiului dedicat maternitatii se alatura altor proiecte derulate in ultimii doi ani pentru dezvoltarea unitatii medicale, care au ridicat valoarea totala a investitiilor de la zece la 17 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Cea mai mare parte a noilor investitii a fost directionata catre achizitionarea de echipamente destinate blocului operator, celor 40 de specialitati medico-chirurgicale, deschiderii Centrului de Medicina Materno-Fetala (integrat in spital), inaugurarii unui departament de oncologie si extinderii spatiului de spitalizare. In momentul de fata, spitalul are o suprafata de 12.500 de metri patrati si 150 de paturi.

"In momentul in care am demarat constructia Life Memorial, am pornit cu dorinta de a face un spital care sa acopere toate specialitatile medico-chirurgicale, iar acum avem cel mai mare spital privat din tara, care cuprinde un bloc operator cu cinci sali de operatie si terapie intensiva, un laborator de analize propriu, un bloc exclusiv de pediatrie, un bloc separat pentru nasteri, toate acestea la dispozitia pacientilor 24 de ori din 24 de ore", a declarat Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie MedLife.

Life Memorial a fost deschis acum doi ani si de la infiintare si pana in prezent a inregistrat in jur de 27.000 de pacienti, 10.000 de interventii si peste 1.500 de nasteri. Potrivit oficialilor companiei, pentru anul acesta spitalul si-a bugetat afaceri de 20 de milioane de lei, fublu fata de valoarea anului trecut. In prezent, spitalul are 120 de angajati permanenti.

MedLife detine o retea de 4 hiperclinici in Bucuresti si in provincie, cinci laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale si un parteneriat de colaborare cu peste 100 de clinici din toata tara.

Piata locala a serviciilor medicale private ar putea ajunge la sfarsitul acestui an la o valoare de peste 430 milioane euro, cu aproximativ 35% mai mult comparativ cu 2008, estimeaza oficialii MedLife. Pe piata serviciilor medicale private principalii jucatori sunt Medicover, MedLife, Euromedic, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Gral Medical, Sanador, Centrul Medical Romar, Medsana si Hiperdia.

Cititi si Mihail Marcu, MedLife: Jucatorii mici interesanti nu sunt de vanzare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri