Producatorul de profile din PVC Gealan Romania, subsidiara locala a germanilor de la Gealan, a dat startul propriului program de reabilitare termica in judetele din zona Moldovei.
Actiunea prevede ca, in decurs de 12 luni de la introducerea blocului sau locuintei in programul de reabilitare termica, Gealan Romania va returna banii platiti pentru achizitionarea tamplariei termoizolante.

Compania va derula programul prin firma Izotec, unul dintre cei mai mari distribuitori ai Gealan in zona de est a tarii.

Pentru a putea fi beneficia de rambursarea banilor, clientii trebuie sa achizitioneze pana la sfarsitul anului tamplarie pentru ferestre si balcoane de cel putin 150 de euro.

“Am pornit de la considerentul ca programul naional de reabilitare termica nu despagubeste locatarii care au investit deja in reabilitarea termica a locuintelor. Tocmai aici intervenim noi: cei care isi vor reabilita pe cont propriu locuintele si apoi intra in programul de reabilitare termica pot primi 100% banii investiti acum”, spune Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania.

Programul de reabilitare termica a locuintelor prevede ca autoritatile sa subventioneze jumatate din costul locrarilor de constructie, restul fiind acoperit de autoritatile locale si de asociatiile de locatari.

Producatorul de profile din PVC nu se asteapta la un boom al vanzarilor datorita programului implementat.

“Sezonul de toamna oricum ne aducea un plus de vanzari comparativ cu lunile de vara, pentru ca vorbim de un business care depinde foarte mult de sezonalitate”, mentioneaza Vlaicu.

Pentru rambursarea banilor, clientii trebuie sa notifice Izotec printr-o cerere scrisa de solicitare a rambursarii, la care sa anexeze factura fiscala in copie si original, impreuna cu dovada platii si procesul verbal de receptie a lucrarii de reabilitare termica, in copie.

Termenul de rambursare a sumei este de 30 zile de la data aprobarii, comunicata in scris catre clientul care a achizitionat tamplaria PVC.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 71 de milioane de euro (261, 9 mil. lei) anul trecut, in crestere cu 11% in lei fata de anul trecut

“Tintim pentru anul acesta mentinerea cifrei de afaceri la nivelul inregistrat in 2008. Avand in vedere scaderea pietei de tamplarie din PVC cu circa 40% fata de anul trecut, acest obiectiv pare mai greu de realizat”, spune Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania.

Piata de tamplarie termoizolanta a scazut cu 40-45% in primele sase luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008, arata datele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT).

Valoare pietei a fost de un miliard de euro anul trecut, pentru 2009 fiind estimata o scadere de 40%.

Printre companiile cele mai importante care activeaza pe piata romaneasca a tamplariei din PVC se numara Gealan, Rehau sau Veka.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri