Peter Imre, unul dintre cei mai longevivi manageri din industria tigaretelor din Romania, a decis sa paraseasca Philip Morris pentru a se dedica proiectelor personale – investitiile pe pietele de capital si imobiliare.
“Dupa 21 de ani de Philip Morris si de corporatie cred ca am dreptul la putina libertate. Nu este nimic paranormal in decizia mea. Este ca o casatorie de 21 de ani, mai exista certuri, insa in mod concret nu am plecat din cauza unor neintelegeri, acestea nu au existat”, a declarat pentru Wall-Street Peter Imre (foto).

In perioada urmatoare acesta se va concentra asupra proiectelor personale, o importanta deosebita urmand sa o aloce investitiilor in pietele de capital si imobiliare, insa intr-o pondere mai scazuta.

“Imi voi lua o perioada de respiro, dupa care ma voi indrepta spre investitiile in piete de capital, si poate imobiliare. Chiar daca am petrecut 21 de ani in corporatie, cred ca valoarea unui om si ceea ce a realizat el in tot acest timp sunt net mai importante”, spune Imre.

Peter Imre si-a inceput cariera in anul 1989 in cadrul filialei Philip Morris din Ungaria. Ulterior, a ocupat pozitia de consultant pentru Philip Morris Romania (1990-1994), director de vanzari Kraft Jacobs Suchard si director de vanzari si marketing in cadrul aceleasi companii, pe atunci parte din Philip Morris Romania (1994-1997), director general interimar Kraft Foods Romania (1996).

Incepand cu anul 1997 si pana in 2006 a ocupat functia de director Corporate Affairs Philip Morris Romania, iar din 2006 a fost director Corporate Affairs Philip Morris in Romania si in Bulgaria.

Philip Morris se situeaza in prezent printre primii trei producatori de tigarete din Romania, alaturi de BAT si JTI, cele trei companii activand pe o piata estimata la 2,5 miliarde euro.

Compania, care are 700 de angajati, a afisat anul trecut afaceri de 617 mil. euro si un profit net de 27,9 mil. euro potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante.

Philip Morris International detine o unitate de productie in Otopeni si exporta in special in tarile din Uniunea Europeana, printre care Polonia, Cehia, si in Africa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri