Producatorul britanic de vaccinuri GlaxoSmithKline (GSK), prezent si pe piata romaneasca, a anuntat ca daca Romania va refuza sa achizitioneze cele 500.000 de doze de vaccin Pandemrix, destinat copiilor, atunci acestea vor fi directionate catre alte tari.
"Am reusit sa rezervam o cantitate mica de 500.000 doze de vaccin pandemic Pandemrix pentru a raspunde cererii urgente formulate de autoritatile romane. Lotul este rezervat in acest moment pentru Romania. Datorita faptului ca exista deja o lista de asteptare pentru livrarea de vaccin pandemic Pandemrix, cele 500.000 de doze vor fi directionate catre alte tari in cazul in care Romania decide sa nu le achizitioneze", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie, ca o reactie la recentele declaratii facute de fostul ministru al Sanatatii Ion Bazac.

Acesta sustine ca Romania nu ar trebui sa accepte un vaccin care a fost refuzat in Polonia. "Este inacceptabil ca raspunderea pentru eventualele neajunsuri sau efecte adverse ale vaccinului sa fie asumate politic, de guverne si nu de catre producator", se mentioneaza in comunicatul luare de pozitie emis de fostul ministru. Ca raspuns, oficialii Ministerului Sanatatii au emis un alt comunicat in care precizat ca vaccinul a fost respins de Polonia din cauza unor termeni contractuali, nicidecum din cauza unor suspiciuni asupra calitatii.

"Siguranta si eficacitatea vaccinului pandemic Pandemrix produs de GSK sunt recunoscute de autoritatea europeana de reglementare a medicamentelor – EMEA. Vaccinul este produs urmand toate recomandarile si reglementarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si este aprobat Agentia Europeana a Medicamentului pentru a fi folosit in prevenirea gripei pandemice, inclusiv pentru copii si sugari, in toate cele 27 de tari europene, din 30 septembrie. Mai multe tari au inceput deja programele nationale de imunizare cu Pandemrix", sustin reprezentantii GSK. In Suedia, 1,8 milioane de persoane au primit acest vaccin, adauga acestia.

Peste dpua milioane de persoane in intreaga lume au fost vaccinate cu Pandemrix in cadrul programelor de vaccinare aflate in derulare. Campanii de imunizare se desfasoara in present in 22 de tari din intreaga lume si peste jumatate (12 tari) folosesc Pandemrix in cadrul acestora. Alte tari, care au plasat comenzi pentru Pandemrix, nu au inceput inca campanii de vaccinare, se mai precizeaza in comunicatul de presa emis de GSK.

GlaxoSmithKline a pregatit un contract standard pentru achizitia vaccinului pandemic Pandemrix, care a fost semnat de peste 40 de guverne din intreaga lume, intre care cele ale Canadei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Finlandei, Norvegiei, Suediei, Irlandei, Spaniei, Bulgariei. Cele 40 de guverne au securizat, impreuna, peste 440 de milioane de doze de vaccin pandemic Pandemrix. Aceeasi temeni contractuali au fost propusi si autoritatilor romane.

"Ramanem la dispozitia Ministerului Sanatatii din Romania pentru posibile cereri viitoare de vaccin pandemic in 2010; o asemenea livrare nu va putea fi insa posibila mai devreme de februarie 2010", avertizeaza oficialii producatorului de medicamente.

Pe piata din Romania, GSK este unul dintre liderii pietei, pozitionandu-se pe pozitia a treia ca cifra de afaceri.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri