Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) vrea sa ia un credit bancar pe care sa il garanteze cu 4 milioane certificate de emisii de dioxid de carbon, a declarat directorul comercial al companiei, Irina Duica.
"Prin certificatele de emisii de dioxid de carbon este singurul mod in care putem garanta acest credit. ELCEN are nevoie de acest imprumut pentru a completa deficitul de cash-flow. Va castiga acea banca ce va face cea mai mare oferta", a precizat Irina Duica, citata de NewsIn.

Reprezentantul Electrocentrale Bucuresti a mai spus ca, daca ar vinde acum pe piata aceste certificate, le-ar vinde cu 13,5-14 euro/certificat.

Compania vrea sa ia acest imprumut bancar fara dobanda si fara alte comisioane. De asemenea, termenul de rambursare este 28 februarie 2012. Electrocentrale Bucuresti va atribui acest contract in urma unei negocieri, ce a fost deja lansata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Cererile de participare pot fi trimise pana la 17 noimebrie, urmand ca in aceeasi zi sa fie deschise ofertele.

Irina Duica a mentionat totodata ca acesta este singurul imprumut pe care il va mai face compania, avand in vedere ca acum inapoiaza si creditele luate acum doi-trei ani de la BRD (120 milioane euro) si de la Alpha Bank (550 milioane lei).

Pentru fiecare tona de dioxid de carbon se emite un certificat de emisii. Prin acordarea de certificate de emisie, se doreste limitarea emisiilor de CO2 din sectoarele industrial si energetic.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri