Grupul de retail Pic, controlat de fratii Penescu, a intrat saptamana trecuta in insolventa la cerere, din cauza acumularii de datorii catre creditori si a scaderii cu 30% a vanzarilor.
“Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Pic a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Claudia Rusu (foto), directorul de marketing al hipermarketurilor Pic.

De la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

“In prezent, echipa de management Pic face eforturi pentru a gasi cele mai bune solutii pentru reorganizare, pe baza reluarii activitatii de aprovizionare si a vanzarii partiale de active in vederea redresarii companiei”, a mai spus Rusu.

In primele sapte luni ale anului, vanzarile magazinelor PIC au scazut cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La nivel de vanzari, cea mai performanta divizie este cea de retail.

Masurile de eficientizare demarate acum o luna au presupus atat reduceri de costuri (combustibil, energie, consumabile, echipamente, marketing), dar si contractii de personal, aproximativ 1.500 de angajati din totalul de 4.000 fiind disponibilizati. In prezent, grupul cu activitati in productie, comert si distributie produse alimentare, transport marfa, constructii si taximetrie numara 2.500 de angajati, dintre care aproape jumatate (1.200 de persoane) lucreaza in cadrul celor cinci magazine PIC din Pitesti, Craiova, Calarasi, Braila si Oradea.

Pana la finalizarea procesului de reducere a costurilor, prevazuta pentru sfarsitul de an, oficialii companiei spun ca nu mai prevad si alte disponibilizari, dar ca sunt in permanenta in cautare de masuri prin care afacerile sa fie eficientizate fara a avea un impact negativ asupra personalului.

Cifra de afaceri a grupului PIC la finele anului 2008 a fost de aproximativ 600 milioane de lei, cu 60% mai mult fata de cea inregistrata in 2007. In primul semestru din 2009, PIC a realizat o cifra de afaceri de 230 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise de companie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri