Americanul Bob Proctor, specializat in consultanta de afaceri, a reusit sa stranga 400 de manageri romani in cadrul unui eveniment de business desfasurat saptamana trecuta in Capitala, pe durata a doua zile.
“Din cei 400 de invitati, aproximativ 300 au fost platitori de bilet intreg (249 de euro – n.red.), circa 50 au fost invitati speciali (nu au platit pentru bilet – n.red.), in vreme ce 50 de invitati au cumparat bilet la un pret redus”, spune Corina Toma, directorul executiv al DMI, firma de relatii publice care s-a ocupat de promovarea americanului in Romania.

O parte din cei peste 75.000 de euro care le-au revenit organizatorilor evenimentului, firma Rombizconect, doar din vanzarea biletelor, au acoperit cheltuielile de transport, cazare si masa.

“Bob Proctor a stat doar patru zile in Romania si a fost cazat la Rin Grand Hotel. Proctor nu a cerut nimic special in ceea ce priveste cazarea, a dorit doar sa stea intr-o camera racoroasa, fiind surprins de temperaturile ridicate din Romania pentru aceasta perioada”, afirma Toma.

La sfarsitul lunii septembrie, Gabriel Vasile, presedintele Rombizconect, si cel care a intermediat venirea lui Porter in Romania, declara, pentru Wall-Street, ca onorariul obisnuit practicat de Proctor variaza intre 100.000 si 250.000 de euro.

“Pentru vizita sa din Romania, Proctor va incasa mai putini bani decat o face de obicei”, spunea Vasile.

Din punct de vedere al fee-ului practicat, Proctor se apropie de nivelul tarifelor percepute de marii ganditori de business prezenti la Bucuresti in ultimii ani.

Cei mai importanti “business guru” care au venit in Romania inaintea lui Proctor sunt Jack Welch, fost CEO al gigantului General Electric, Michael Porter, profesor la Harvard Business School, Stephen Covey, cofondatorul companiei de management si dezvoltare a abilitatilor de leadership Franklin Covey, si Philip Kotler, considerat cel mai important specialist in marketing din lume.

Jack Welch si Philip Kotler au fost adusi in Romania de sotii Octavian si Mihaela Pantis, activi pe piata locala de training, in vreme ce Michael Porter a fost prezent in Romania datorita firmei de servicii de formare profesionala Interact.

Proctor este cunoscut la nivel mondial pentru cartea “You were born rich”, dar si pentru rolul principal in filmul “The secret”. Printre clientii care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile lui Proctor se numara IBM Australia, Procter & Gamble si Sharp Electronics. A fost invitat in emisiunile lui Larry King sau Oprah Windfrey.

Ce le-a spus Proctor managerilor romani:

“Daca ai o idee de business, nu conteaza daca esti femeie sau barbat, oricat de tanar sau de batran esti. Conteaza sa o executi”

“Daca vrem sa schimbam rezultatul unei actiuni trebuie sa modificam modul in care am gandit acea actiune”

“Unii oamenii castiga 50.000 de dolari pe an pentru ca nu stiu cum sa faca sa castige acesti bani intr-o luna. Nu stiu cum sa faca bani pentru ca cei mai multi dintre ei nu gandesc, din cauza ca nu au fost invatati sa gandeasca, ci obisnuiti ca altcineva sa gandeasca pentru ei”

“Cei mai multi oameni ii lasa pe ceilalti sa le controleze emotiile. Daca ajungi sa iti controlezi emotiile, ajungi sa-ti controlezi mintea, adica sa gandesti”

“Convingerile oamenilor se bazeaza pe anumite evaluari interne pe care si le face fiecare persoana. In momentul in care oamenii reusesc sa se autoevalueze, reusesc si sa-si schimbe convingerile”



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri