Exporturile Romarm, principalul producatorul de stat de tehnica de aparare, au crescut in acest an cu 13%, compania estimand totodata cresterea cu 10% a productiei, pe fondul contractelor mai mari incheiate, fata de anul trecut, scrie NewsIn.

Astfel, daca anul trecut, compania a realizat, din punct de vedere valoric, o productie de 176 milioane lei, reprezentantii companiei estimeaza pentru sfarsitul acestui an o productie de 193 milioane lei.

De asemenea, Romarm a realizat in primele 11 luni din acest an o productie de 177 milioane lei, potrivit datelor furnizate de companie.

Reprezentantii Romarm spun ca aceasta crestere se datoreaza contractelor mai mari incheiate in acest an, atat ca valoare, cat si cantitate.

"Ca planuri pentru 2010, dorim sa pastram cifra de afaceri cel putin la nivelul anului 2009, avand in vedere criza economico-financiara", mai spun reprezentantii companiei.

Profitul net al Romarm a fost in 2008 de 104.946 lei, iar cifra de afaceri s-a ridicat la 265,8 milioane lei.

Investitii de 82,46 milioane lei, in dezvoltare si retehnologizare

Romarm a solicitat Ministerului Economiei derularea unor investitii in valoare de 82,46 milioane lei pentru anul viitor, in dezvoltare, retehnologizare, redimensionari si regrupari.

Investitiile vor fi asigurate din fonduri de la buget, fonduri atrase si surse proprii, spun reprezentantii companiei.

"Ca planuri pentru 2010, ne dorim pastrarea cifrei de afaceri cel putin la nivelul anului 2009, avand in vedere criza economico-financiara, dar si rentabilizarea activitatii companiei si modernizarea produselor si tehnologiilor de fabricatie", potrivit datelor furnizate de Romarm.

In ceea ce priveste posibile disponibilizari in cadrul companiei, reprezentantii Romarm spun ca aceasta decizie va fi luata in functie de "incarcarea cu contracte si comenzi".

"Politica de personal a Romarm este de a mentine forta de munca necesara, precum si cresterea performantei personalului prin cursuri de formare profesionala. In varianta disponilbizarii de personal, trebuie avut in vedere mentinerea personalului strict specializat necesar functionarii capacitatilor de productie specializate. Disponibilizarile se vor face numai in baza unor programe de restructurare si reorganizare aprobate. In cadrul acestor program va fi prevazut si numarul de personal propus a fi disponibilizat", potrivit informatiilor transmise de Romarm.

Profitul net al Romarm a fost in 2008 de 104.946 lei, iar cifra de afaceri s-a ridicat la 265,8 milioane lei.

Compania Romarm este o companie cu 100% capital romanesc de stat, actionarul sau majoritar fiind Ministerul Economiei. Productia companiei include produse pentru sistemul de aparare, precum munitie, armament, explozive, elemente de protectie (casca, baston, vesta anti-glont, stray lacrimogen) si asambleaza vehicule blindate.

Romarm are in prezent 4.600 de angajati si 15 fabrici in toata tara. Este principalul furnizor romanesc de tehnica de aparare si este prezent in peste 50 de piete in tari din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia si Africa. Compania este totodata este unul dintre cei mai mari furnizori pentru Ministerul Apararii din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri