Aflata in procedura de insolventa inca din martie anul acesta, Societatea Nationala Plafar SA spera sa scape de datoriile acumulate si sa se repuna pe linia de plutire printr-o campanie de rebranding.
"In octombrie ne-am gandit sa schimbam ambalajele produselor, iar in luna urmatoare le-am si introdus pe piata. Incepand cu decembrie, am inceput o companie publicitara in opt reviste si la doua televiziuni: Realitatea si Antena", a declarat pentru Wall-Street Elena Bratu, director vanzari marketing in cadrul societatii de stat.

Plafar se afla in momentul de fata in plin proces de restructurare, prin care se doreste evitarea intrarii in faliment. "Credem ca in cazul nostru insolventa nu va insemna faliment", a adaugat Bratu, care nu a oferit detalii cu privire la investitiile bugetate pentru rebranding. In plus, societatea si-a lansat si un nou site de prezentare a produselor.

"Avem un administrator judiciar, Assistance Insolv, si un practician coordonator, pe Nicoleta Munteanu", a mai spus directoarea de marketing.

Decizia de declansare a procedurii insolventei a fost luata de catre Consiliul de Administratie al societatii in data de 29 ianuarie 2009. Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in data de 16 martie 2009 si a desemnat ca administrator judiciar Assistance Insolv.

"Vom lupta pentru ca Plafar sa nu intre in faliment. Perioada de insolventa iti da posibilitatea de a salva o companie printr-un plan de reorganizare, pe cand falimentul permite valorificarea activelor companiei, in vederea acoperirii tuturor datoriilor societatii si radierea acesteia", declara in iunie Nicoleta Munteanu.

Cu doi ani in urma, Plafar si-a vandut marca retelei de farmacii Centrofarm, intr-o tranzactie evaluata la momentul respectiv la circa un milion de euro. Intre timp, Centrofarm a deschis mai multe unitati Plafar, specializate in comercializarea produselor naturiste.

Alain Bonte, om de afaceri portughez care controleaza Centrofarm, a fost cel care a venit cu ideea achizitionarii brandului Plafar de la Societatea Nationala Plafar, aflata atunci sub controlul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in proportie de 51% si a Fondului Proprietatea. “A fost o decizie foarte buna de a cumpara brandul Plafar si speram ca magazinele sa intre pe profit in doi ani”, spunea Dorin Catana intr-un interviu acordat Wall-Street in septembrie.

Conform datelor comunicate de societate, cifra de afaceri a Plafar a fost in anul 2008 de circa 4,7 mil. lei, iar pierderea operationala la nivelul societatii de circa 7,3 mil. lei. De asemenea, Plafar inregistra la data de 31 decembrie 2008 datorii de aproape 4,5 mil. lei.

Aceste datorii sunt, mai ales, catre bugetul asigurarilor sociale, impozite si taxe datorate catre bugetele de stat si locale, diversi creditori si furnizori restanti. Plafar se afla sub autoritatea Ministerului Economiei si avea la jumatatea anului in jur de 150 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri