Producatorul de chips si snacks Intersnack Romania, filiala a companiei germane cu acelasi nume, a raportat anul trecut afaceri de 37 milioane de euro si se asteapta pentru 2010 la o crestere a businessului de peste 10%.
Evolutia afacerilor Intersnack in Romania se datoreaza, printre altele, deciziei companiei de a elimina din reteta de fabricatie a chipsurilor Chio colorantii artificiali.

Odata cu aceasta schimbare, costurile de productie au crescut cu 30%, potrivit Mihaelei Bentic, manager calitate Intersnack Romania.

Tot in 2009 compania a relocat la Ghimbav unitatea de productie din Brasov. Noua fabrica si-a inceput productia in luna octombrie, are 140 de angajati, si este rezultatul unei investitii de peste 7 milioane euro.

Intersnack Romania are in prezent doua unitati de productie, la Ghimbav si Bucuresti, cu un numar total de 200 de angajati.

In ceea ce priveste piata de snacks-uri sarate, Cristian Rey, directorul general Intersnack Romania, declara ca industria a inregistrat un regres in volum de 8% in 2009. “Piata a fost afectata de criza, situatia va continua si anul acesta, insa nu stiu cand va reincepe sa creasca”, a spus Cristian Rey.

Industria snacksurilor sarate are un volum estimat de 49.000 de tone si o valoare de 200 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri