Distribuitorul de centrale termice Baxi Romania, parte a grupului germano-britanic BDR Thermea, a inregistrat o cifra de afaceri de 3,3 milioane de euro in 2009, in scadere cu circa 41,5% fata de 2008.
Declinul s-a datorat adancirii crizei economice si incetinirii ritmului de crestere inclusiv in industria constructiilor civile.

“Totodata, indicatorul economic EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare – n.red.) a inregistrat la sfarsitul anului 2009 o valoare mica, dar pozitiva, un aspect foarte important intr-un an de criza. Evolutia generala a companiei se datoreaza cresterii cererilor de centrale termice mai ieftine, acesta reorientare datorandu-se influentei crizei economice mondiale asupra industriei locale, precum si asupra puterii de cumparare a populatiei”, spune Sever Scarlat, director general Baxi Romania.

Pentru anul trecut, reprezentantii companiei preconizau atingerea unor afaceri de 5,2 milioane de euro, in scadere cu 8% fata de 2008.

Baxi Romania a demarat in toamna anului trecut propriul Program Rabla, prin care cei care doresc sa-si inlocuiasca instalatiile individuale beneficiaza de o prima de casare de 750 de lei. In perioada septembrie – decembrie 2009, Baxi Romania a comercializat 600 de centrale termice prin intermediul programului, respectiv 15% din cifra aferenta anului trecut.

“Compania se asteapta ca in 2010, al doilea an de criza, sa depaseasca o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro, iar vanzarile realizate prin programul Rabla sa atinga pragul de 30%, din totalul de 10.300 unitati estimate”, afirma Scarlat.

Compania va extinde programul Rabla si catre segmentul comercial industrial, iar primele de casare variaza intre 3.000 si 7.000 de lei. Programul se va desfasura pana la sfarsitul lui 2010, iar compania estimeaza ca peste 3.000 de centrale vor fi inlocuite la nivel national prin intermediul programului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri