Scoala de afacerii CEU Business School, parte a Central European University, institutie formata in 1988 de miliardarul american de origine maghiara George Soros, cu o avere estimata de revista Forbes la 11 mld. dolari in 2009, isi va incheia prezenta pe piata locala pana la sfarsitul anului.
CEU Business School, una din cele mai apreciate scoli de afaceri din Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Budapesta (Ungaria), a intrat pe piata locala in 2006 cu un program de Executive MBA (EMBA).

“Decizia de inchidere a filialei din Romania a CEU Business School a fost luata de conducerea centrala de universitatii. Noua strategie a CEU prevede ca Budapesta sa devina un centru international, care sa atraga studenti din toata lumea, inclusiv din Romania”, spune Oliver Olson, country manager al CEU Business School Romania.

Pana in prezent, trei romani care doreau sa urmeze programul de EMBA al scolii de business in 2011 si-au manifestat intentia de a merge la cursuri in Ungaria.

Activitatile din Romania ale CEU se vor opri
dupa absolvirea studentilor inscrisi in editia curenta a programului de EMBA.

“Programul de EMBA care se desfasoara in prezent la Bucuresti se va finaliza la sfarsitul anului. Este posibil ca sa oferim cateva cursuri in primele luni ale anului viitor. Cu toate acestea, decizia de inchiderea a CEU Business School Romania este definitiva”, mentioneaza Olson.

Dupa ce actuala serie de cursanti va termina studiile, numarul absolventilor de EMBA ai CEU Business School Romania va ajunge la 85. Costul programului de EMBA oferit de scoala de business pana la sfarsitul anului este de 21.000 de euro.

Olson precizeaza ca recesiunea economica nu are nicio legatura cu decizia CEU de a renunta la piata romaneasca.

“Nu a fost vorba nici de o strategie de reducere a costurilor. Din contra, este posibil ca CEU sa piarda bani din cauza ca renunta la operatiunile din Romania”, subliniaza Olson.

Oliver Olson, care se afla la sefia CEU Business School Romania din 2008,
va continua sa conduca operatiunile scolii de business pana la finalizarea programului de EMBA, urmand ca ramana angajat in cadrul CEU Budapesta. Olson ia in calcul insa si alte oferte in domeniul educational.

Potrivit unui clasament al celor mai scumpe programe de MBA si EMBA de pe piata locala realizat de Wall-Street in primavara anului trecut, varsta media a celor care au urmat cursurile scolii de afaceri este de 32 de ani, in vreme ce experienta medie pe piata fortei de munca este de 11 ani.

CEU Business School si Vienna University of Economics and Business (WU) sunt singurele scoli de business prezente in Romania incluse in topul pe 2009 al celor mai bune programe de Executive Master of Business Administration (EMBA), realizat de publicatia britanica Financial Times.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri