Producatorul de vinuri Domeniile Ostrov a vandut de la intrarea pe piata romaneasca, in urma cu o luna si jumatate, circa 300.000 sticle de vin si a listat produsele in 20 de judete, prin distribuitori locali si retele Metro, Real, Auchan si Plus, a declarat Marian Moise.
"Suntem multumiti de rezultatele pe care le-am avut de la intrarea pe piata, am reusit sa ne listam in 20 de judete, sa intram in retele Metro, Real, Auchan si Plus, si purtam discutii si cu Carrefour si Cora. Ne intereseaza retele de key account pentru ca sunt cele preferate de romani", a declarat directorul executiv al Domeniile Ostrov, Marian Moise, la inaugurarea celei de-a doua editii a Targului International de Vinuri GoodWine.

De asemenea, potrivit lui Moise, compania a reusit sa isi listeze produsele in circa 200 de locatii din reteaua HoReCa, dintre care 50 din Bucuresti.

Vinurile Domeniile Ostrov sunt comercializate la un pret care variaza intre 6,5 lei si 30 lei.

Marian Moise declara in luna ianuarie ca Domeniile Ostrov a investit din 2006 circa 20 milioane euro, din surse proprii si din fonduri europene, pentru a intra pe piata de vinuri din Romania, iar pentru 2010 are in plan investitii de aproximativ patru milioane euro.

Domeniile Ostrov are 1.300 hectare de vita-de-vie, dintre care 900 hectare sunt pe rod, iar 300 vor fi replantate in acest an. In prezent, capacitatea de imbuteliere este de 20.000 sticle pe zi, iar capacitatea de depozitare se ridica la 130.000 hectolitri pe an.

Compania isi propune sa castige in urmatorii ani 5% in volum din piata de vinuri din Romania. "Ne propunem ca intr-un interval de trei ani sa depasim cinci procente din piata ramaneasca de vin, o piata evaluata de specialisti in 2009 la peste 450 milioane euro. Avem deja contracte cu distribuitori din 15 judete si suntem in discutii cu reteaua de key account", a declarat la acea data Moise.

Totodata, compania vrea sa vanda circa 10 milioane de sticle imbuteliate si intre pe pietele din Thailanda, China, Rusia si Italia.

Soiurile cultivate de Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagra si Pinot Noir pentru vinurile negre, iar pentru vinurile albe cultiva Sauvignon Blanc, Chardonnaz, Pinot Gris, Feteasca Alba, Feteasca Regala si Cramposie. Primele vinuri care vor fi aduse pe piata in prima faza sunt Vinaria Ostrov, Premiat, Cosa di Vino, Domeniile Ostrov, Canaraua Fetii si Cetatea Durostorum.

De asemenea, S.C. Ostrovit S.A., care detine vinurile Domeniile Ostrov, mai are 700 de hectare de pomi fructiferi si 200 de hectare de legume si fructe.

Cea de-a doua editie a Targului International de Vinuri GoodWine, organizat de Proactive Business Communication, se va desfasura in perioada 12-14 martie, la World Trade Plaza, si reuneste producatori, distribuitori si importatori de vinuri premium din Romania, dar si producatori din strainatate. Targul se adreseaza segmentului HoReCa, precum si publicului pasionat de vin. Vinurile prezentate la GoodWine provin din Romania, Franta, Italia, Portugalia, Bulgaria, Republica Moldova, Chile, Australia, Argentina, Africa de Sud si California.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri