Fie ca vorbim despre mandate exclusive de vanzare sau cumparare, ori despre procese partiale, cum ar fi cel de due-dilligence, tranzactiile trec prin mainile marilor consultanti financiari si case de avocatura. Vezi care sunt cele mai active companii de consultanta, banci de investitii si firme de avocatura in fuziuni si achizitii (M&A) din 2009, potrivit unui studiu realizat de DealWatch.
Banca de investitii JP Morgan Chase este consultantul financiar care a intermediat cele mai valoroase tranzactii in 2009, iar Lazard a asistat cele mai multe deal-uri (cinci, in valoare totala 2,26 mld. de dolari), potrivit unei analize a companiei de cercetare DealWatch.

Conform metodologiei DealWatch, au fost luate in considerare tranzactiile de tipul fuziuni si achizitii si IPO-urile (ofertele publice initiale) mai mari de un milion de dolari.

JP Morgan Chase a fost consultant doar pentru trei tranzactii, in valoare totala de 2,56 ml. dolari, fiind urmata de banca de investitii Lazard, Barclays si Societe Generale SA.

In functie de numarul tranzactiilor intermediate, JP Morgan ocupa acelasi loc, imediat dupa Lazard, alaturi de Raiffeisen Group, Bank of America Merrill Lynch si Capital Partners, fiecare cu cate trei deal-uri asistate.

Top 10 case de avocatura


Tuca Zbarcea & Asociatii este casa de avocatura care a asistat juridic cele mai mai multe tranzactii, compania fiind consultant pentru 12 deal-uri, in valoare de 679 milioane de dolari.

Casa de avocatura condusa de Florentin Tuca (foto) este urmata in clasamentul consultantilor legali implicati in piata de fuziuni si achizitii de un alt jucator important de pe piata de profil – casa de avocatura austriaca Popovici Nitu&Asociatii, care a intermediat in perioada analizata 11 tranzactii, in valoare de 457 mil. dolari.

In clasamentul intocmit in functie de numarul de tranzactii, primu loc este ocupat de Freshfields Bruckhaus Deringer, cu tranzactii in valoare de 2,52 miliarde de dolari. Locul doi ii revine casei de avocatura Clifford Chance, cu tranzactii in valoare de 2,264 miliarde de dolari.

Casa de avocatura PeliFilip, creata in 2008 in urma plecarii unui grup de avocati de la NNDKP, ocupa al treilea loc, cu patru tranzactii intermediate, in valoare de 2,23 milarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri